На Прикарпатті судили двох чоловіків за спробу перейти кордон за 30 км від кордону


Яремчанський міський суд розглянув матеріали від Державної прикордонної служби про притягнення до адміністративної відповідальності за незаконне перетинання держкордону двох чоловіків, яких прикордонники затримали у Ворохті.

В обох випадках суд закрив провадження у зв'язку із відсутністю складу адміністративного правопорушення. Про це йдеться у постановах Яремчанського міського суду від 4 червня.

До теми: Прикордонники посилено працюватимуть у туристичних районах Буковини та Франківщини

В судових документах зазначається, що чоловіків прикордонники затримали на околиці Ворохти наприкінці квітня. Куди вони приїхали з туристичною метою - піднятися на Говерлу. Тобто, мова йде про територію, де не встановлено контрольований прикордонний район. Зауважимо, що один із чоловіків студент 2 курсу.

"21.04.2024 року о 12:55 год прикордонним нарядом «Контрольний Пост» на напрямку 413 прикордонного знаку на відстані 30000 м до лінії державного кордону на околиці АДРЕСА_2 , в контрольованому прикордонному районі, що на ділянці відповідальності відділу прикордонної служби « ІНФОРМАЦІЯ_1 » був виявлений громадянин України ОСОБА_2 спільно із громадянином ОСОБА_3 за спробу незаконного перетину державного кордону поза встановленими пунктами пропуску через державний кордон України, чим порушив вимоги ст.ст.9, 12 Закону України «Про державний кордон України» від 04.11.1991 року", - наводять у суді дані протоколу про адміністративне правопорушення від прикордонників.

Суд звернули увага на те, що у протоколах не зазначено, які саме дії здійснювали чоловіки, щоб незаконно перейти кордон України. А самі лише наведення в описовій частині протоколу відомостей про виявлення та затримання на відстані 30 км від лінії державного кордону за спробу незаконного перетинання поза межами пунктів пропуску, без зазначення в чому саме виразились його дії щодо вчинення такої спроби, є недостатнім та неконкретним формулюванням обвинувачення.

Тож суд прийшов до висновку про відсутність складу адміністративних правопорушень та постановив закрити їх.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!