На Прикарпаті призов юнаків до Збройних сил України призупинений


Офіційно стверджувати про останній призов до Збройних сил України можна буде лише з жовтня 2013 року.

Про це у розмові з кореспондентом Бліц-Інфо повідомив підполковник Тарас Грень  Західний регіональний медіа-центр Міністерства оборони України.

Нагадаємо, 1 червня Міністерство оборони України офіційно повідомило, що цьогорічний осінній призов на строкову службу до армії буде останнім. Далі Збройні сили перейдуть на контрактну форму.

«Міністерство оборони України повідомляє, що восени 2013 року у Збройних Силах України відбудеться останній призов на строкову військову службу, — йдеться в повідомленні. — А в 2014 році звільниться в запас останній строковик. Відповідно, до цього терміну триває робота по комплектуванню Збройних Сил України військовослужбовцями за контрактом. Для цього створюються всі умови. Зокрема, щодо підвищення соціального захисту контрактників».

За словами підполковника, минулого року до Збройних сил України було призвано 700 юнаків, цьогоріч  їх має бути трохи менше. 

«До Збройних сил України призов юнаків поки що призупинений. Якщо у жовтні  на наступний рік не буде наказу на організацію весняного призову, тільки тоді офіційно можна буде стверджувати, що осінній призов 2013 року до лав Збройних сил України – останній. Щодо призову юнаків до Транспортної служби та міліції, то він буде збільшений в рази, нехай хлопці не розслабляються, служити прийдеться», - зазначив Тарас Грень.