На Прикарпатті збільшуватимуть кількість сільськогосподарських кооперативів


В Івано-Франківській області працюватимуть над збільшенням кількості сільськогосподарських обслуговуючих кооператвів

Про це йшла мова під час колегії Івано-Фрнаківської ОДА, яка розглядала питання "Шляхи наповнення обласного споживчого ринку товарами місцевих віиробників, - повідомляє кореспондент "Бліц-Інфо".

Під час засідання до президії звернулась сільський голова с. Узин Тисменицького району Оксана Шалаута з проханням вирішити проблему збуту вирощеної продукції.

"У нашому районі сприятливі умови для вирощування різних овочів. І багато селян цим займаються, але великою проблемою є збут. Багато селян не мають чим довести ці овочі до міста, щоб там продати. На жаль, відповідних умов на місцях продажу теж немає, тому викладають товар на землю. Через ці проблеми велика кількість вирошеної продукції так і не реалізовується", - пояснила Оксана Шалаута.

Михайло Вишиванюк зауважив, що вирішити проблему можна за рахунок збільшення кількості сільськогосподарських обслуговуючих кооператів.

"Потрібно працювати над збільшення кількості кооперативів, щоб кожен селянин не думав, чи варто щось вирощувати, якщо нема де продати. Якщо він буде знати, що урожай не треба вести самому, бо кооператив його забере та продасть, то матиме можливість вирощувати ще більше",-  вважає Михайло Васильович.

Крім того, губернатор області наголосив, що потрібно збільшити число невеликих оптових магазинів, де збуватимуться ця сільськогосподарська продукція.