На війні загинув захисник з Рогатинської громади Іван Романків


Оповитий боями й згарищами міст та сіл Донецький напрямок. Старший солдат Іван Романків отримує важке поранення ноги… Але навіть цей момент не зупиняє воїна. Після тривалої реабілітації він знову повертається у стрій, до своїх побратимів.

На захист держави Іван Романків з с.Лучинці став з перших днів повномасштабного вторгнення – 6 квітня 2022-го. Разом з побратимами старший стрілець-оператор 3 стрілецького відділення воює в епіцентрі війни, де старається відбити нескінченні напливи ворожих військ. Та 24 вересня у рідні Лучинці принесли страшну звістку: «Старший солдат Іван Романків загинув поблизу населеного пункту Торське Краматорського району на Донеччині».

Іван Богданович Романків народився 4 липня 1971 року у с.Лучинці . Закінчив місцеву школу. Згодом вирішив стати механіком, тож продовжив здобувати освіту у Богородчанах. Пройшов військову службу в армії.

У мирний час працював в Путятинському сокоекстрактному заводі та на кількох підприємствах краю. Своєї сім’ї не мав, але у селі згадують, що був дбайливим сином й онуком на схилі літ для стареньких мами, бабусі.

"…Та 24 лютого, коли війна в Україні стала ще страшнішою і продовжила масово обстрілювати мирні міста, чоловік розумів: якщо не зупинити її, то дійде на Рогатинщину. Тож, отримавши повістку, проходив службу на Закарпатті, відтак тривалий час обороняв Донеччину. Втім, війна невблаганна і завжди приходить з тяжкими втратами. Два дні тому відбувся останній бій нашого захисника. Смертельне поранення обірвало його життя на 53 році.

Кажуть час лікує. Але це не так, він тільки притуплює біль важких ран втрати, з яким доведеться жити родині загиблого. Щиро співчуваємо близьким, побратимам, всім, хто знав полеглого захисника Івана Романкова. Вічний спокій душі воїна, який віддав життя за незалежність України! Звертаємось до жителів Рогатинської громади з проханням - вийти на центральні вулиці міста і сіл, щоб живим коридором гідно зустріти нашого Героя", - закликали в міській раді Рогатинської громади. 

За попередньою інформацією, прощання із Захисником Іваном Романковом відбудеться завтра, 27 вересня. Траурний кортеж з тілом воїна рухатиметься до Рогатина з Івано-Франківська.

Орієнтовно о 14:00 год на площі Роксолани відбудеться панахида і прощання з захисником. Відтак кортеж попрямує до рідної оселі Героя, де після прибуття буде відслужено чин парастасу.

Похорон розпочнеться об 11:00 год 28 вересня в с.Лучинці.

 



Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!