Начальник управління ветеринарної медицини М.Сендецький: епізоотична ситуація в Івано-Франківську благополучна та контрольована


Епізоотична ситуація в місті Івано-Франківську благополучна і контрольована, - стверджує начальник міського управління ветеринарної медицини Микола Сендецький, який поділився наявними у нього даними в ході однієї з народ в міськвиконкомі на минулому тижні.

З його слів, щодо захворюваності тварин на сказ місто Івано-Франківськ – благополучне протягом трьох років, випадків захворіння немає, проводяться щеплення тварин проти сказу як у приміських селах, так і в самому місті. Так само не реєструвалося випадків захворіння тварин на туберкульоз, лейкоз, лептоспіроз, сибірську виразку та інші захворювання. «За перше півріччя 2013 року, - говорить пан Сендецький, - виявлено захворювання коней на стронгілідоз. Це товариство з обмеженою відповідальністю «Меркурій-холдинг» у селі Хриплин та в підсобному господарстві міського парку культури та відпочинку, а також виявлено захворювання овець на стронгілідоз та гемонхоз також у підсобному господарстві міського парку культури та відпочинку. Це є інвазійні хвороби, які не несуть якоїсь небезпеки. Це є звичайні поточні захворювання, які час від часу реєструються у тварин», пише Бріз.

Крім того, як стверджує головний ветеринар обласного центру, в першому півріччі цього року все поголів’я рогатої худоби було піддано дослідженню на лейкоз, процельоз, туберкульоз, проводяться моніторингові дослідження на багато інших захворювань тварин, в тому числі і африканську чуму свиней.

«Щодо вакцинацій, - продовжує пан Сендецький, -  піддано вакцинації проти хвороби Ньюкасла 8 011 голів курей; 1580 голів собак – проти сказу».