Надмірна вага та нехтування спортом: 5 міфів про бодипозитив


Канони, стандарти, таблиці розмірів та об'ємів міцно схопили свідомість та уявлення людей про те, якими вони "мають бути".

У певний момент світ наче захворів на необхідність бути  "красивим, як…",  "із волоссям як у…" ,  "з фігурою, як у… " тощо, пише УП.Життя.

Сотні жінок та чоловіків почали ненавидіти свою зовнішність, бажаючи перекроїти її під омріяні стандарти.

Рух, що отримав назву "бодипозитив", навчає людей любові і прийняття свого тіла, яким його створила природа. І не соромитися цього через нав'язані канони подіумної, відфільтрованої краси, яка не є життєздатною у буденності та повсякденності.

Авторка книги "Сила бодипозитиву" та модель плюс-сайз Меґан Джейн Кребб, яка сама пройшла тривалий шлях від заперечення до прийняття себе, розповідає та розвінчує найпопулярніші міфи про бодипозитив, які викривляють справжню суть цього руху.

Проблеми зі сприйняттям власного тіла бувають у людей усіх розмірів.  Всі вони вагомі й важливі.

   Міф 1. Бодипозитив — це виключно про людей із надмірною вагою.

З погляду психології, труднощі худорлявої людини можуть бути не менш згубними, аніж труднощі огрядної.

Але так, в зовнішньому світі огрядні люди стикаються з іншою реальністю, порівняно з тими, хто має худорляву чи середню статуру, і ми маємо це усвідомлювати.

Міф 2. Цей рух — модна забавка, який, насправді, не здатен допомогти людині.

І це найбільша брехня, яку ви коли-небудь зможете почути про філософію любові та прийняття свого тіла.

Адже бодипозитив — це рух, який дійсно рятує життя. І те, що на сьогодні він набуває все більшої популярності, вкотре доводить, що сотні людей по всьому світу нарешті починають любити, цінувати себе та жити тут і зараз, не зважаючи на те, як виглядає їхня шкіра чи який в них розмір одягу.

"Я вже говорила, що бодипозитив урятував мені життя, і саме це я й мала на увазі.

Якби я не натрапила на нього, то й далі щоранку ковтала б жменю пігулок для схуднення, тренувалася б по декілька годин на день і жила б на такій незначній кількості їжі, скільки стало б мені фізичного чи психічного здоров’я.

Так чи інакше, я ковзала вниз до того лікарняного ліжка. До підлоги із запахом дезінфектора. До втрати чіткого відображення в дзеркалі у вбиральні.

Бодипозитивізм урятував мене від цього й дозволив нарешті повністю видужати", - ділиться спогадами  Меґан Джейн Кребб.

Міф 3. Бодипозитив пропагує ожиріння, прославляє огрядність, заохочує наявність зайвої ваги та загалом робить увесь світ нездоровим.

Насправді бодипозитивізм активно заохочує і має на меті й надалі розвиватися в напрямку абсолютної любові до себе та щастя для всіх людей, незалежно від їхнього розміру, форми, кольору шкіри, віку, фізичних можливостей чи статі.

Бодипозитивізм пропагує прийняття себе та звільнення від деспотичних ідеалів.

Він спрямований проти сил, які намагаються сказати людям, що лише певний тип тіл гідний бути побаченим та представленим у медіа. А також заохочує всіх людей радіти саме зараз, такими, якими вони є, а не лише після того, як дотягнуться до ідеалів краси.

І, безперечно, бодипозитив не пропагує певний тип статури як ключ до цього.

Міф 4. Тренування та бодипозитив несумісні і суперечать одне одному.

Чи можна займатися спортом і водночас бути бодипозитивними? Звісно можна!

Якщо тренування дарують вам радість, тоді продовжуйте навантаження.

Заняття спортом суперечать бодипозитивності лише тоді, якщо ви використовуєте ненависть до тіла як мотиватор і рухаєтеся заради єдиної мети: змусити своє тіло набути іншої форми.

Доки ви тренуєтеся не для того, щоб покарати себе за зовнішність, ви можете бути бодипозитивним палким прихильником спорту.

Міф 5.Бодипозитив покликаний зробити ідеалом нову тілобудову.

Правда в тому, що прихильники бодипозитиву не прагнуть змінювати ідеал, а прагнуть знищити його.

Оскільки абсолютно всі тіла мають право на те, щоб їх шанували, боготворили, зображали й прославляли.

Жінки з обкладинок журналів можуть лишитися, але їм доведеться звільнити трохи місця й для тих, кого звикли називати "неформатними".

Світ втомився від того, що людей переконують в існуванні лише одного різновиду краси.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!