Обленерго не приєднуватиме до електромереж нові об'єкти у Поляниці та Яблуниці


АТ «Прикарпаттяобленерго» тимчасово не приєднуватиме нових споживачів Поляниці та Яблуниці до електромереж. Причина – вичерпання потужності електромереж.

Про це Бліц-Інфо повідомили у пресслужбі "Прикарпаттяобленерго"

Через інтенсивний розвиток туризму у с. Поляниця та с. Яблуниця, пропускна здатність існуючих мереж 10-35 кВ вичерпана. Регіон активно розвивається, кількість нових клієнтів росте рекордними темпами, обганяючи реконструкцію електромереж.

Це означає, що поточна кількість приєднаних до електромереж споживачів є граничною і нові приєднання можуть суттєво знизити якість електроенергії для існуючих та нових клієнтів компанії. Щоб не допустити погіршення якості послуг, фахівці обленерго прийняли рішення тимчасово призупинити приєднання споживачів до електромереж та спрямувати усі сили для проведення технічного переоснащення електрообладнання.

"Заходи для ліквідації дефіциту потужності в цьому регіоні, передбачені інвестиційними програмами АТ «Прикарпаттяобленерго» 2020-2022 років, відповідно до Плану розвитку системи розподілу компанії. Станом на сьогодні, збудовано ПС 35/10 кВ «Поляниця», яка заживлена однією повітряною лінією 35 кВ від трансформаторної підстанції 110/35/10 кВ «Ворохта». В проєкті Плану розвитку системи розподілу на 2022 рік, передбачено будівництво ПС 35 кВ «Яблуниця» та переведення другої лінії живлення підстанції 35/10 кВ «Поляниця» на 35 кВ. Для цього необхідно виконати реконструкцію мереж 10 кВ з перезаживленням існуючих ТП 10/0,4 кВ, що також передбачено у проєкті інвестиційної програми на 2022 рік.

У технічних умовах також передбачено заходи з реконструкції існуючих мереж 10-35 кВ, без виконання яких підключення електроустановок замовників тимчасово неможливе. Оскільки проведення реконструкції в умовах гірської місцевості вимагає часу та зусиль, приєднання електроустановок нових клієнтів призупинено до кінця 2022 року. Проте, ця реконструкція дозволить збільшити пропускну здатність та відновити процедури приєднання для клієнтів",- йдеться в повідомленні.

АТ «Прикапаттяобленего» просить поставитись до ситуації та тимчасових незручностей з розумінням. В першу чергу це стосується тих клієнтів, які уклали договір на приєднання,  отримати технічні умови, але не були приєднані до електромережі через дефіцит потужності. Енергетики запевняють, що клієнти, які оплатили послугу, будуть приєднані до електромереж першочергово, щойно потужності стане достатньо для нових приєднань.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!