Оборонці неба заходу країни показали зенітні установки Cheetah


Повітряне командування "Захід" Повітряних сил ЗСУ використовують для збиття російських БПЛА та крилатих ракет самохідну установку Cheetah, яка є аналогом німецької зенітної установки Gepard.

Cheetah і Gepard відрізняються лише радіолокаційними станціями. Про це йдеться у повідомленні на facebook-сторінці військових.

"Озброєння нашої зенітної самохідної установки - дві гармати калібру 35 міліметрів. Маємо на борту радіолокаційні станції для стеження та пошуку цілей і наведення. Третій важливий компонент установки - бортовий комп'ютер. Він аналізує всі параметри цілі та здійснює наведення", - розповів командир екіпажу Cheetah Віталій.

За його словами, бійці два місяці вчилися працювати на цій бойовій машині в Німеччині: "Це була ретельна, інтенсивна та ґрунтовна підготовка. Але й зараз ми вдосконалюємо свої навички. Просто тренуємося, напрацьовуємо алгоритми дій у різних ситуаціях".

Заступник начальника управління поточних операцій Повітряного командування "Захід" додав, що українські захисники прагнуть досягти високої ефективності під час відбиття авіаційно-ракетних ударів і знищити максимальну кількість цілей: "Тому постійно навчаємо екіпажі, збираємо, узагальнюємо та поширюємо найкращий досвід, проводимо тренування із залученням контрольних цілей".

 

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!