Очільник Франківська перевірив, як школярі повернулися до навчання у класах


Час, коли діти могли приходити на перший урок в піжамці, минув. Тепер не можна вимкнути мікрофон і сказати, що ти не відповідаєш на уроці через техніку. Діти знову встають рано, збирають рюкзаки і в сутінках ідуть гризти граніт науки у свої навчальні заклади.

27 січня 2021 року «освітня середа» завітала до Івано-Франківського природничо-математичного ліцею імені Івана Пулюя. Як зазначає міський голова Руслан Марцінків, хотілося подивитися як фактично відбувається навчання та чи є у цьому процесі проблеми. Про це повідомили на сайті мера.

«Вибрали для освітньої інспекції природничо-математичний ліцей, бо це один із кращих закладів міста. Хотіли подивитися як дітки працюють, обговорити актуальні проблеми, зокрема, щодо забезпечення обладнанням, тощо. А загалом цей заклад постійно змінюються на краще: тут зробили спортивний майданчик, оновили їдальню. Тут є пам’ятка архітектури, тому постійна турбота про її стан продовжує їй віку», – розповідає Руслан Марцінків.

Директор Івано-Франківського ліцею імені Івана Пулюя Мирослав Бідичак підкреслює, що тут чекали на відновлення звичного формату навчання.

«Третій день як навчальний процес йде у звичному режимі. Ще є певні обмеження, але, однозначно, і педагоги, і учні з нетерпінням чекали цього моменту. Зараз є відчуття, що після тривалого карантину всі будуть цінувати особисте спілкування значно більше, ніж було раніше», – говорить освітянин.

З ним погоджується ліцеїстка 42 групи випускного класу Юлія Тарафенко. Каже, що випускники не особливо відпочивали, адже постійно потрібно було готуватися до ЗНО:

«Я щаслива, що ми повернулися в ліцей, тому що це повертає нас у графік і дозволяє працювати краще. Дистанційне навчання в ліцеї було дуже хороше, працювали без збоїв. Але коли знаходишся дома, відволікаєшся на різні справи».

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!