Олександр Сич про медреформу: Турборежим в держуправлінні без управлінського досвіду приводить до плачевних наслідків


Медична реформа може допомогти розставити крапки на "і" та показати заклади, які дійсно користуються попитом серед пацієнтів, а не просто існують за бюджетні кошти. Та є заклади охорони здоров'я, які апріорі не можуть бути конкурентними і на їх інсування потрібно окремо закладати кошти у МОЗ.

Таку думку голова Івано-Франківської обласної ради Олександр Сич висловив під час етеру на телеканалі ТРК РАІ. Водночас, каже свободівець, турборежим в державному управлінні без розуміння закономірностей суспільного розвитку та механізмів функціонування держави і без наявності управлінських навиків неодмінно приводить до плачевних наслідків.

"В умовах прогресуючого професіоналізму нинішнього політичного класу "слуг" ми не застраховані від недолугості національних операторів реформи охорони здоров'я і не в силі вплинути на їхні дії.  Й тут зовсім не місце для зловтіхи на адресу виборців - мовляв, якщо ТАКИХ обрали, то самі рятуйте своє життя і здоров'я. Бо іншого народу ми не маємо й нікому радості не принесе, якщо він вимре. Але якщо на ту недолугість накладеться ще й нефаховість місцевого управління системою охорони здоров'я, то нас чекає її повна руйнація.  Перефразовуючи древніх, доводиться стверджувати - краще недосконала СИСТЕМА, аніж її відсутність.  А тому сьогодні, як ніколи, місцеві управлінські кадри в прикарпатській охороні здоров'я мали б бути на висоті свого становища", - зауважив Олександр Сич у мережі

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!


Теги: