Осінні канікули у школах можуть продовжити до місяця через коронавірус


Міністерство охорони здоров'я не виключає продовження осінніх канікул через COVID-19.

Про це в ефірі Українського радіо сказав заступник міністра охорони здоров'я, головний державний санітарний лікар Ігор Кузін, пише Укрінформ.

"Поки що вирішується, скоріш за все вони (канікули - ред.) будуть трошки продовжені. Але ми не розраховуємо, що вони будуть доволі тривалими. Зазвичай вони тривають впродовж двох тижнів, ми зараз дискутуємо про термін 3-4 тижні", - сказав Кузін.

На сьогодні, за його словами, на стаціонарному лікуванні через ковід перебувають 607 дітей, і це 21% від кількості ліжок, які були виділені під ковід на педіатричному напрямку. Тепер є майже 2800 ліжок.

Кузін наголосив, що ситуація із захворюваністю школярів відрізняється в різних областях. Так, нині дуже багато класів закривається на карантин через випадок захворювання учня або вчителя.

За його словами, рішення комісії ТЕБ та НС рекомендувати розпочати осінні канікули в школах з 18 жовтня, було прийнято в тому числі задля зменшення тягаря на медичну систему в тих областях.

"Сумарний внесок школярів, педагогів, закладів освіти в епідемічний процес це близько 10-15%. За рахунок такого рішення ми намагаємося зменшити тягар як на систему охорони здоров'я, так і потенційно по тих областях, які мають понаднормове навантаження, дещо розвантажити їх. На наше переконання, і, до речі, МОН також підтвердило це, ми вирішили спрацювати разом, перенести їх на тиждень раніше, тому сподіваємося, що це буде одним з дієвих протиепідемічних заходів національного рівня", - сказав Кузін.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!