Під МВС мітинг "відсіяних" силовиків


Співробітники Міністерства внутрішніх справ України проводять акцію протесту під будівлею МВС.

Як повідомляє кореспондент «Укрінформу», загалом під міністерством зібралося близько 1,5 тисячі правоохоронців, частина з них – люди, які не пройшли переатестацію, а частина – переатестовані, що прийшли підтримати своїх колег.

Головною вимогою пікетувальників є скасування роботи атестаційних центрів. На їхню думку, переатестація правоохоронців відбувається із суттєвим порушенням їх прав.

Загалом акція проходить мирно. Дехто з пікетувальників тримає в руках прапори України.

Як повідомляє УНН, учасники акції планують проводити мирні мітинги з 13 по 22 грудня 2015 року з 10 до 18 години біля будівлі МВС України (вул.Богомольця, 10). «У разі невиконання цих вимог, ми вимушені будемо не лише звернутися за захистом порушених прав працівників поліції до суду, в тому числі до Європейського суду з прав людини, а й провести аналогічні безстрокові акції по всій країні», – додали організатори. Глава МВС Арсен Аваков вже відреагував на пікет. У своєму «Facebook» він заявив, що акцію організували «ті, чиї брудні схеми ми руйнуємо реформою та кадровими змінами». «Жодний мітинг міліціонерів, які не пройшли тести та атестацію, не змінить моєї рішучості: у новій поліції не буде некомпетентних і брудних «ментів»!», – написав він. Учасники акції обурились, що їх обізвали «ментами» і виугуквали «Ганьба». Виступ радника Авакова Антоне Геращенка також супроводжувався вигуками «Ганьба».