Підтвердили загибель воїна з Коломийщини Василя Білецького, який був зниклим безвісти


Під час бойових дій загинув захисник з Печеніжинської громади Василь БІЛЕЦЬКИЙ, який майже два роки вважався безвісти зниклим.

Звістку про підтвердження загибелі захисника повідомили в Печеніжинській селищній раді.

Білецький Василь народився 1984 року у селищі Печеніжин. Він боронив країну ще з 2014 року, згодом був демобілізований. В квітні 2022 року без вагань став на захист України.

Загиблий Василь БІЛЕЦЬКИЙ був головним сержантом протитанкового взводу роти вогневої підтримки мотопіхотного батальйону 10 окремої гірсько-штурмової бригади "Едельвейс". 31 травня 2022 року пропав безвісти під час ведення активних бойових дій на околицях міста Сєродонецька Луганської області. Два роки вважався безвісти зниклим, та зрештою вдалося ідентифікувати тіло і встановити дату загибелі - 31 травня 2022 року. 

Завтра, 25 травня, об 10:00 год. відбудеться прощання з головним сержантом біля військової частини 10-ої окремої гірсько-штурмової бригади "Едельвейс".

Орієнтовно об 10:20 год траурний кортеж прямуватиме з м.Коломиї в рідне селище воїна.

"Просимо мешканців громади належно і гідно зустріти Героя живим коридором. Кортеж прямуватиме до батьківського дому в селище Печеніжин на вулицю Незалежності, 145. Зустріч Героя відбудеться біля каплички, що поруч з будинком загиблого Героя. Вшануємо своєю присутністю та спільною молитвою добру пам'ять про вірного сина України!",- закликають в селищній раді.

25 травня, о 15.00 год. відбудеться Псалтир. Чин похорону розпочнеться у неділю, 26 травня об 14.00 год з рідного дому в с.Печеніжин по вулиці Незалежності. Далі похоронна процесія попрямує до ПЦУ Димитрія Солунського, поховають захисника на місцевому кладовищі з військовими почестями.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!