Померла зв'язкова УПА Ольга Ільків


На 102 році життя померла політв’язень совєцьких тюрем, зв’язкова головнокомандувача УПА Романа Шухевича – Ольга Ільків.

Про це в мережі повідомила голова організації Об'єднання українок "Яворина" Ольга Ільків.

"Сумну звістку отримала сьогодні вранці. Не стало нашої дорогої Ольги Ільків. Жінки-легенди, свідка драматичної епохи, сильної особистості, яку не зламали ні війни, ні жорстокі репресії, ні людський підступ. Запам’яталося, як вітала пані Ольгу зі 101-річчям. Вона так бадьоро трималася, усім цікавилася, розпитувала – зрештою, ніколи не була байдужою. Дуже раділа, коли я їй передавала вітання від інших побратимів і посестер, дякувала, що пам’ятають. Просила передати, що вона щаслива, бо дожила до третього тисячоліття і сподівається зустріти своє 102-річчя. Мріяла дочекатися перемоги та розквіту Української держави. Не судилося…",- йдеться в дописі.

Ольга Ільків була зв’язковою головнокомандувача УПА Романа Шухевича, політув’язнена, 14 років провела в радянських тюрмах. У 2008 році нагороджена Орденом княгині Ольги ІІІ-го ступеня. Членкиня Львівського крайового братства ветеранів національно-визвольної боротьби.

За заслуги перед державою та з нагоди 75-ї річниці створення УПА, місто та область спільно придбали Ользі Ільків квартиру у Львові. У червні 2021 року зв’язкова УПА відсвяткувала 101-річчя.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!