Представники омбудсмена знайшли ряд порушень в санаторії "Прикарпатський" у Яремче


Представники Уповноваженого Верховної ради з прав людини проінспектували державний заклад "Дитячий спеціалізований санаторій Прикарпатський" і виявили порушення.

Про це повідомляє пресслужба омбудсмена.

Під час перевірки у закладі виявили ряд порушень. Зокрема, немає укриття, а для безпеки дітей працівники закладу керуються правилом "двох стін".

"Під час візиту виявили порушення прав дітей, зокрема, права на безпечні умови перебування (захист) в умовах введення воєнного стану. Так, у санаторії відсутнє укриття, де діти можуть перебувати у разі оголошення сигналу «повітряна тривога». За словами працівників закладу, задля безпеки дітей вони керуються правилом «двох стін», однак застосування даного правила неможливе через будівельну конструкцію корпусів санаторію", - констатують представники Уповноваженого ВР з прав людини.

Також дітей розміщують у кімнатах по 1-8 осіб без дотримання вимог мінімальної житлової площі на одну особу, що унеможливлює вільне пересування в ній кількох дітей одночасно та належне розміщення особистих речей.

Окрім того, у приміщеннях санаторію не створене безбар’єрне середовище дітей з інвалідністю та маломобільних груп населення. А забезпечення харчами здійснюється за сприяння волонтерів. При цьому, свіжі овочі у раціоні дітей відсутні.

За результатами моніторингового візиту готуються листи-реагування.

Моніторинговий візит здійснили в межах проєкту Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні «Зміцнення інституційної спроможності системи захисту прав дитини шляхом проведення моніторингу ситуації з дітьми», що впроваджується Благодійною організацією West Support in Ukraine.

 

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!