Прикарпатців закликають долучатись до забігу в пам’ять про загиблих воїнів


Прикарпатців закликають долучатись до щорічного забігу в пам’ять про загиблих воїнів «Шаную воїнів, біжу за Героїв України».

Забіг “Шаную воїнів, біжу за героїв України” – щорічна патріотична традиція вшанування пам’яті воїнів, які загинули під час російсько-української війни приурочена до 29 серпня  Дня пам’яті захисників України.

Акцію пам’яті започаткував 2018 року батько загиблого українського Героя, «кіборга» Олексія Дурмасенка Олег Дурмасенко спільно з Таїсією Братасюк та Дмитром Примаченком. Щороку тисячі українців по всьому світу долучаються до Забігу, щоб ушанувати пам'ять тих, хто загинув, захищаючи незалежність і територіальну цілісність України, а також, щоб продемонструвати вдячність рідним полеглих воїнів. Торік долучились 4700 учасників з 27 територіальних громад Прикарпаття. 

Цьогорічний забіг відбудеться у суботу 31 серпня. 

Зареєструватись можна до 13 серпня, перейшовши за посиланням https://timer.newrun.com.ua/event/121

Кожен Учасник Забігу може пробігти обрану ним дистанцію (2 км, 5 км або 10 км) із закріпленим на футболці іменем знайомої або незнайомої людини, яка віддала життя в боротьбі за територіальну цілісність України у період з 2014 по 2024 роки та поділитися життєписом Героя з тегами #БіжуЗаГероя_2024 та #забіг2024 у соціальних мережах.

Ім’я загиблого Захисника чи Захисниці, кому маєте бажання присвятити свою участь, можна обрати на тематичних сторінках пам’яті:

https://memorybook.org.ua/

https://ukraine-memorial.org/;

https://www.victims.memorial/;

https://maidanmuseum.org/uk/storinka/nebesna-sotnya-0

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!