Прикарпаття потребує працівників практично в усіх сферах (ВІДЕО)


В Івано-Франківській області - гострий дефіцит робочих рук. Працівників не вистачає практично в усіх сферах.

Про це йдеться у сюжеті Подробиць.

Комунальні автобуси й тролейбуси - основний громадський транспорт в Івано-Франківську. Але вже понад рік його виведення на маршрути - щоденний виклик для підприємства, каже директор "Електроавтотрасу". Компанія натепер має близько тридцяти вакансій водіїв.

"Доводиться переводити, наприклад, двозмінний графік в піковий режим, тобто, коли автобус їздить лише в час пік, там із 6:00 до 10:00, і потім із 14:00 до сьомої вечора. Іноді доводиться і скасовувати якісь випуски. Деякі водії, які виявляють таке бажання, працюють трохи більше норми. Зараз у воєнний час це дозволено", - каже Віталій Голутяк, директор комунального підприємства "Електроавтотранс" Івано-Франківської міської ради.

Івано-Франківщина потребує працівників практично в усіх сферах, кажуть в обласному центрі зайнятості. Найбільше бракує спеціалістів тих професій, які вважалися "чоловічими" і вимагають фізичної сили.

"Токарі, фрезерувальники, електрогазозварники. Так вони й раніше потребувалися, але зараз в набагато більшій кількості, дуже важко знайти кваліфікованих. Ми не можемо зараз забезпечити так роботодавця працівниками по причинах, зв'язаних із мобілізацією", - ділиться Ольга Шевчук, заступник директора Івано-Франківського обласного центру зайнятості.

Робочої сили на ринку праці суттєво поменшало не лише на Прикарпатті, а й по всій Україні. В Національному банку відзначають стрімке зростання кількості вакансій на сайтах пошуку роботи у 2024 році. Водночас наявних резюме бракує для закриття потреб роботодавців, йдеться в інфляційному звіті регулятора.

Детальніше у відео: 

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!