Прикарпаттю для ремонту доріг потрібно 1 мільярд 200 мільйонів гривень


Івано-Франківській області для приведення автомобільних доріг до безпечного, нормального стану потрібно 1 мільярд 200 мільйонів гривень.

Про це кореспонденту «Бліц-Інфо» розповів фахівець із зв’язків з громадськістю та ЗМІ Служби автомобільних доріг в Івано-Франківській області Віктор Хариняк.

«Звичайно, ця цифра не взята зі стелі. Вона вирахувана процесом нормативного розрахунку згідно діючих державних будівельних норм. Але, наразі фінансування не перебільшує 10 % від потрібного», - зазначає Віктор Хариняк.

Представник Служби автомобільних доріг в Івано-Франківській області розповідає, що загалом на цей рік заплановано завершити роботи з капітального ремонту автомобільної дороги загального користування державного значення Р 24 Криворівня –Вижниця – Сторожинець –Чернівці.

«Та це у випадку, якщо будуть виділені кошти. Також до кінця року плануємо здійснити поточний середній ремонт ще на 27 об’єктах. Звичайно, при виділенні з бюджету відповідного фінансування», - наголошує Віктор Володимирович.

За словами пана Хариняка, на даний момент Служба автомобільних доріг проводить ремонт проблемної дороги в Заболотові.