Приватний садок або няня - вибір батьків, чия малеча цьогоріч не потрапила до івано-франківських дитсадків


Цьогоріч в Івано-Франківську проблема дефіциту місць у дитячих садках надзвичайно гостра.

Як доповідав на останній сесії Івано-Франківської міськради заступник міського голови з гуманітарних питань Михайло Верес, на черзі до івано-франківських дитсадків нараховується 3 605 дітей.

Проте, Михайло Верес наголосив, що місць вистачає тільки на 2 600 дітей, - повідомляє кореспондент «Бліц-Інфо».

Звичайно, така ситуація змусить батьків шукати альтернативні варіанти. Частина вирішить затриматись у декретній відпустці ще на рік, чи залишатиме маля з дідусем та бабусею.

Ті, хто не має такої можливості, можуть скористатись послугами няні. В Івано-Франківську їхні послуги стартують  від 10 гривень за годину. Але таку ціну пропонують здебільшого студентки. За більш кваліфіковану няню потрібно заплатити удвічі більше.

Якщо ж наймати няню на повний робочий день, то в місяць доведеться викласти не менше ніж 2 тисячі гривень.

Ще одним із можливих варіантів - відправити дошкільня у приватний садок. В Івано-Франківську заклад, що готовий прийняти дитину на повний день є тільки один – «Перша ластівка». За джерелами «Бліц-Інфо» місячне відвідування даного закладу коштуватиме близько 1,5 тисячі гривень.

Також в місті є кілька садків неповного дня. Зазвичай, вони називають себе дитячими клубами чи студіями. Залишати дітей у таких закладах можна тільки на кілька годин, адже в них не передбачено харчування та обідній сон.  

Та, варто зауважити, що таке задоволення теж не з дешевих. До прикладу, в одному із найпопулярніших місяць занять тривалістю 2,5 години три рази на тиждень потрібно заплатити 550 гривень.

Отож, напрошується висновок – з середньою зарплатою у 2,5 тисячі гривень івано-франківським батькам навряд чи такі заклади будуть по кишені.