«Пустити коріння»: плани релокованого бізнесу на Франківськ


Івано-Франківськ став надійним прихистком для понад пів сотні релокованого з гарячих точок бізнесу.
Серед них – і смачне виробництво солодких смаколиків. Підприємці зі Слов’янська не лише змогли відновити свою пекарню вже в Івано-Франківську, а й налагодити співпрацю з місцевими кав’ярнями.

Та на цьому підприємці не зупиняються. Кажуть, Івано-Франківськ обрали не випадково. Спілкувались з багатьма підприємцями, які вже раніше переїхали сюди і запустили роботу. Тож без вагань обрали столицю Прикарпаття і їм в Івано-Франківську настільки сподобалось, що планують тут розширюватись. Тож в планах – запуск крафтової сироварні та виробництво напів фабрикатів. 

«У нас великі плани на це надзвичайне місто, тому що нам тут дуже сподобалось. Ми бажаємо розширюватись в першу чергу з напрямком кав’ярні. Наразі ми випікаємо десерти і вже співпрацюємо з іншими кав’ярнями. Ми цьому дуже раді. В проєкті - сироварня та виготовлення напівфабрикатів. Проте нам дуже подобається місто, люди. На скільки відкрито всі до нас підходять. Коли ми приїхали, нам в першу чергу зателефонували з місцевої ради. Нам запропонували допомогу. Нас запитали, що потрібно нам для того, щоб ми тут залишилися і щоб нам тут було максимально комфортно», - розповідає про роботу в Івано-Франківську Алла Мініна зі Слов’янська. 

Перші прохання від підприємців з територій, де точилися бойові дії стосувалися евакуації працівників та устаткування. А вже згодом бізнесмени почали розглядати варіанти, де можна розмістити своє виробництво. Наразі до Івано-Франківська переїхало понад пів сотні релокованих підприємств. Спеціалізації – різні: фірми, які виробляють меблі, є представники легкої та харчової промисловості, книгарні А також близько 10 тисяч працівників ІТ-сфери. 

«В Івано-Франківську працює платформа savebusinessnow.if.ua. Тут представники бізнесу можуть подати свою заявку щодо приміщення, чи фінансової підтримки. Ми хочемо, щоб бізнес працював в Івано-Франківську і намагаємось йому в цьому сприяти. Адже, це і податки, і робочі місця», - розповідає начальник управління праці Івано-Франківської міської  ради Наталія Дмитраш. 

Зараз найважливіше завдання — бути новаторами, приймати нові виклики та відроджувати бізнес і разом з ним — економіку нашої держави, - переконує міський голова Івано-Франківська.

Україна буде непереможною, якщо ми всі будемо діяти злагоджено та ефективно.

«53 підприємства переїхало до Івано-Франківська, ще десятки - цікавляться нашим містом. Це дає нам можливість конкурентного середовища. Люди мають можливість заробляти кошти і не просять їх через допомоги. Дуже важливо, що бізнес в Івано-Франківську розвивається. Як наслідок за півріччя ми маємо сьогодні ріст виробництва і виконання бюджету міста. Це дуже добре, це робота великої команди не тільки релокованих підприємств, а й наших місцевих виробників. Ми тут хочемо поєднати синергію, щоб максимально створювати спільні підприємства і налагодити співпрацю наших підприємців, і тих, які переїжджають до Івано-Франківська», - резюмував міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків.

Варто зауважити, що підтримка від місцевої влади дала свій результат. Організації, які під час війни переїхали в Івано-Франківськ, потрохи «пускають тут коріння». Бізнесмени кажуть: якщо й повернуться після перемоги у своє місто, то франківський напрямок закривати не планують.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!