"Ракета влучила в кількох метрах від нас". Енергетик Бурштинської ТЕС пережив декілька прильотів


У Бурштинській ТЕС розповіли історію Олега, начальника зміни котлотурбінного відділення, який пережив декілька влучань по станції.

Про це йдеться у повідомленні на facebook-сторінці енергетиків.

"Ми з колегами вже кілька разів потрапляли під ракетні удари. Один з них прийшовся практично в те місце, де ми пʼятеро перебували. Ракета влучила в кількох метрах від нас, пробивши покрівлю. Все здригнулося і піднялася сильна пилюка. Трохи отямившись від шоку і зрозумівши, що живий, я зразу почав дізнаватися, що з рештою колег", - згадує Олег.

Під час обстрілів на ТЕС часто пропадає живлення і звʼязок.

Для виробництва - це найскладніше, що може трапитись в момент удару, каже Олег: "В цей момент ти не можеш ні з ким звʼязатися телефоном. Треба перевірити, чи всі живі, не знаючи, чи летить ще ракета, чи ні, адже жодних сповіщень немає. А потім виконувати всі процеси вручну: аварійно зупиняти турбіну, крутити засувки, контролювати процес зупинки блоків й гасити пожежі, щоб не втратити обладнання, яке вціліло".

Енергетик понад 20 років працює на ТЕС. Каже, що в житті не думав, що доведеться таке переживати.

"Ми вчилися спокійно виконувати роботу і давати людям світло. І аж ніяк не рятувати обладнання від ракетних атак. Я дійсно радий, що в котлотурбінному відділенні прийнято поступово проходити шлях від найнижчої посади до найвищої. Це допомагає знати все обладнання, і в критичних ситуаціях не губитися й не панікувати, а ставати пліч-о-пліч з колегами і ліквідувати наслідки на всіх ділянках", - додає енергетик.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!