Ріо-2016: Усі результати збірної України за підсумками змагань 12 серпня


У п’ятницю, 12 серпня, в сьомий змагальний день літніх Ігор XXXI Олімпіади-2016 в Ріо-де-Жанейро українці боролися за медалі у кількох видах програми, але так і не поповнили свою олімпійську скарбничку бодай одною нагородою.

До вашої уваги результати виступу українських атлетів на Іграх-2016 у Ріо упродовж 12 серпня, пише ZIK.

Бокс.

Розпочалися змагання у жіночому боксерському турнірі. Тетяна Коб (вагова категорія 48 кг – 51 кг) здобула для України історичну перемогу у боксі на Олімпіадах. Саме вона стала першою українкою, яка взагалі виступила на Іграх. Окрім того, Коб зуміла виграти свій перший бій. Розділеним рішенням суддів Тетяна перемогла Станимиру Петрову з Болгарії, в колекції нагород яої є й золота нагорода з чемпіонату світу. Рахунок – 2:1 (39:37, 37:39, 39:37). Суперницею Тетяни Коб у чвертьфіналі буде Нікола Адамс з Великобританії.

Дзюдо.

У заключний день змагань з дзюдо було розіграно нагороди у найважчих вагових категоріях серед чоловіків та жінок. Бронзовий призер Європейських ігор-2015 Яків Хаммо (вага понад 100 кг) завершив виступи, не діставшись до нагороди Олімпіади-2016. Спочатку український важковаговик у 1/16 фіналу в сутичці проти Рашида Сідібе з Буркіно-Фасо здобув перемогу «іппоном» на початку другої хвилини. А от в 1/8 фіналу Яків нічого не зміг протиставити Юрію Краковецькому з Киргизстану. Суперник почав дуже активно та протягом десяти секунд виконав кидки на оцінки «юко» та «ваза-арі». А завершився поєдинок через 2  хвилині 48 секунд, коли Краковецький переміг на «іппоні».

Останні надії на медаль у дзюдо на Іграх-2016 у Ріо покладалися на Світлану Ярьомку у ваговій категорії понад 78 кг. Але вона програла «іппоном» у першому ж колі змагань. Кривдницею Світлани стала Тессі Савелкоулс з Нідерландів, яка здобула дострокову перемогу на початку четвертої хвилини.

Отож команда дзюдоїстів повертається додому без медалей, а найкращим результатом для України у цьому виді спорту на Олімпіаді-2016 є п’яте місце Артема Блошенка у ваговій категорії до 100 кг.

Кульова стрільба.

У стрільбі лежачи з гвинтівки з 50-ти метрів Сергій Куліш, який раніше уже виборов у Ріо «срібло» в стрільбі з пневматичної гвинтівки з 10-ти метрів, та Олег Царьков, не змогли подолати кваліфікацію у стрільбі лежачи з гвинтівки з 50-ти метрів. Царьков фінішував у відборі на 12-му місці, вибивши 623.1 очка. Водночас, Куліш опинився аж на 32-му місці. Його результат – 620.5.

Значно краще вчора себе показав юний львів’янин, чемпіон Юнацьких Олімпійських ігор-2014 Павло Коростильов, який після першого дня кваліфікації в стрільбі зі швидкісного пістолета з 25 метрів перебуває у трійці кращих Українець у першій кваліфікації показав третій результат, набравши 293 (96+99+98) бали.

Ще один представник України у цій дисципліні, ветеран команди Роман Бондарук, який також є вихованцем львівської школи стрільби, показав лише 18-й результат – 286 (97+96+93) балів.

Сьогодні, 13 серпня, пройде друга кваліфікація та фінал, до якого потраплять вісім кращих спортсменів.

Стрибки у воду.

Олена Федорова та Анастасія Недобіга кваліфікувалися у півфінал індивідуальних стрибків з триметрового трампліну. Федорова з результатом 318.10 бала зайняла поточне десяте місце, а Недобіга, набравши  309.50 бала, розташувалася на дві сходинки нижче. Наразі цього вистачило для проходження у фінал змагань. Але для порівняння скажемо, що кращий результат тут показала представниця Канади Дженфіер Аббель – 373.00 бала.

Стендова стрільба.

Перший день кваліфікації у скіті олімпійський чемпіон Сіднея-2000 та прапороносець нашої делегації на церемонії відкриття Ігор-2016 у Ріо Микола Мільчев, набравши 74 пункти з 75-ми можливих, завершив на четвертому місці. Тож наразі одесит цілком реально претендує на вихід у фінал.  

Другий змагальний день спортсмени почнуть сьогодні, 13 серпня, о 15:30 за київським часом. У програмі дня друга частина кваліфікації, а також й півфінали і фінал.

Легка атлетика.

У перший день змагань Королеви спорту було розіграно два комплекти нагород. Українці також вийшли на старт, але безпосередньої участі в боротьбі за нагороди не брали. Так Ольга Голодна та Галина Облещук пасли задніх у кваліфікації в штовханні ядра. Перша у своїй найкращій спробі показала результат 16.83 метра, а друга штовхнула ядро у першій спробі на 15.81 м, а наступні дві їй не зарахували. У підсумку у кваліфікації Голодна стала 27-ою, а Облещук – 34-ою. Усього в змаганнях взяли участь 36 спортсменок. Для порівняння скажемо, що найкращий результат у кваліфікації показала Валері Адамс (Нова Зеландія) – 19.74 метра.

Без нагород залишилися й наші майстри спортивної ходьби. На старт дистанції 20 км вийшли троє українців. Усі вони дісталися фінішу, але до боротьби за нагороди не мали ніякого відношення. Руслан Дмитренко посів 16-е місце (1 година 21 хвилина 40 секунд), Ігор Главан – 31-е (1:23.32), а Назар Коваленко – 40-е (1:24.40).

Додамо, що претендувати бодай на «бронзу» можна було за умови, що пройдеш дистанцію не гірше, ніж за 1:19.37. А золоту медаль виграв представник Китаю Ван Чжень, встановивши новий світовий рекорд з часом 1:19.14

Стрибки на батуті.

Наталья Москвіна не змогли пробитися у фінал індивідуальних змагань. Під час другої спроби українка допустила грубу помилку, набравши у підсумку лише 17.300 балів. У сумі двох спроб результат Наталки склав 63.330 – 16-е, останнє місце.

Важка атлетика.

Упродовж дня було розіграно два комплекти нагород. У чоловіків (вагова категорія до 85 кг) Україну представляв 25-річний Олександр Пелешенко. У групі «А», де змагалися найсильніші атлети, українець показала п’ятий результат. У ривку наш спортсмен результативно використав усі три спроби, піднявши над головою у заключній вагу 175 кг. У поштовху результат Олександра – 210 кг, тож сума двоборства – 385 кг.

Від «бронзи» у двоборстві Пелешенка відділили 5 кг, а перемогу здобув представник Ірана Кіануш Ростамі, який показав результат 396 кг, встановивши таким чином олімпійський та світовий рекорди.

П’яте місце представниця України посіла і в турнірі жінок у ваговій категорії до 75 кг. У групі «А» Ірина Деха у ривку показала результат 114 кг,  а в поштовху – 133 кг, що в сумі склало 247 кг. До «бронзи» не вистачило рівно 10 кг. А от про «золото» можна було й не мріяти. Перемогу здобула представниця Північної Кореї Лім Джон Сім – 274 кг у двоборстві.

Плавання.

Великі медальні покладання у плаванні покладалися на Андрія Говорова, але він так і не зміг здобути четверту медаль для України на Олімпіаді-2016 у Ріо-де-Жанейро. На своїй коронній дистанції – 50 м вільним стилем – севастополець залишився за межами п’єдесталу. Зазначимо, що Говоров був другим на реакції на стартовий сигнал. Але розвинути успіх не вдалося – лише п’яте підсумкове місце. Час Андрія у фінальному запливі – 21.74 секунди.

Нагадаємо, у кваліфікаційний день перед фіналом Андрій Говоров двічі оновлював національний рекорд. Додамо, що в фіналі до «бронзи» йому забракло 0.25 секунди.

На жаль, Українці не змогли вийти у фінал на 1500 метрів вільним стилем

Михайло Романчук та Сергій Фролов не змогли подолати кваліфікацію та вийти в фінал у плаванні на 1500 метрів вільним стилем. У своєму запливі Романчук показав четвертий час – 15 хвилин 1.35 секунди. Фролов у своєму запливі також фінішував четвертим – 15:04.61. Але у підсумковому протоколі кваліфікації вони опинилися лише на 15-й та 17-й позиціях відповідно, а в фінал проходять лише вісім кращих.

Вітрильний спорт.

У класі «470» екіпаж українців у складі Павла Мацуєва і Бориса Швеця в п’ятому заїзді показали 25-й результат. За невідомих причин шостий заїзд був відкладений і відбудеться сьогодні, 13 серпня.

Додамо, що у загальному заліку українці, маючи 99 штрафних очок,  опустилися за одну сходинку і тепер займають 25-е місце. Додамо, що від третьої, призової позиції їх відділяє багатенько – 61 пункт.

Що ж до четвертого змагального дня віндсерфінгистів у класі RS:X, то Олександр Тугарєв упродовж нього в 10-му, 11-му та 12-му заїздах показав 20-й, 30-й і 13-й результат відповідно, а в загальному заліку піднявся на 23-ту сходинку, маючи 262 штрафних бала. Від призового місця Олександр перебуває на відстані 192 пунктів.