Сальвадор побудує перше в світі криптовалютне місто


Сальвадор планує побудувати перше у світі "Біткоїн-Сіті" і випустить для цього біткоїн-облігації.

Як передає Укрінформ, про це заявив президент країни Наїб Букеле, повідомляє Reuters.

За його словами, місто планують збудувати у східному регіоні Ла-Юніон. Воно буде отримувати геотермальну енергію від вулкана, а його резидентів буде звільнено від усіх податків, окрім податку на додану вартість (ПДВ).

Планується, що половина коштів від ПДВ буде спрямована на фінансування будівництва міста, а друга половина - на оплату роботи комунальних служб. За оцінками Букеле, зведення інфраструктури "Біткоін-Сіті" обійдеться приблизно у 300 тисяч біткоїнів ($17,8 млрд).

"Інвестуйте сюди і заробляйте стільки грошей, скільки хочете... Це повністю екологічне місто, яке працює та отримує енергію від вулкана", - заявив Букеле.

Букеле зазначив, що Сальвадор планує випустити перші біткоїн-облігації у 2022 році.

Директор зі стратегії постачальника технології блокчейн Blockstream Самсон Моу сказав, що перший 10-річний випуск "вулканічних облігацій" буде обсягом $1 млрд. Купон складе 6,5%. За його словами, половина суми піде на купівлю біткоїнів на ринку.

Облігації випустять у мережі Liquid Network.

Як повідомляв Укрінформ, у вересні Сальвадор став першою країною у світі, яка зробила біткоїни законним платіжним засобом та представила цифровий гаманець, який громадяни зможуть використовувати для здійснення транзакцій.

Однак громадяни країни виявилися незадоволені легалізацією біткоїнів та почали проводити акції протесту.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!