СБ України ліквідувала канал контрабанди наркотиків з Європи


Співробітники Управління СБУ в Івано-Франківській області ліквідували канал контрабандного постачання з однієї з країн Західної Європи до України наркотичних речовин.

Про це кореспондентові "Бліц-Інфо" повідомили в прес-центрі СБ України.

Встановлено, що 26-річний мешканець Івано-Франківська, який перебуває у виправній колонії за вчинення злочину у сфері незаконного обігу наркотиків, розробив схему контрабандного ввезення наркотику в Україну наркотичних засобів та постачання їх до місць позбавлення волі.

На початку 2013 року засуджений домовився з особою, яка постійно проживала в одній з європейських країн, щодо придбання за кордоном та переправлення в Україну наркотичного засобу – пігулок «Subutex». В Україні зловмисник підшукав спільника – 32-річного місцевого мешканця, до обов’язків якого входило одержання наркотику та постачання його до місць позбавлення волі.

4 червня ц.р. в Івано-Франківську співробітники СБУ затримали «на гарячому» спільника організатора контрабандного постачання наркотику, коли той отримав «товар», доставлений в Україну приватним перевізником. У вантажі, що прибув з однієї із західноєвропейських країн, виявлено 8 блістерів з 56 пігулками «Subutex». Вартість однієї такої пігулки на «чорному» ринку становить від 300 до 350 гривень, а у місцях позбавлення волі вона може сягати 1000 гривень.

Того ж дня на автошляху неподалік від села Угринів Івано-Франківської області співробітники СБУ зупинили мікроавтобус, який здійснював приватні міжнародні перевезення. В одному з пакунків правоохоронці виявили препарат «Subutex», який був призначений тому ж замовникові.

Слідчими СБ України організатору каналу та його спільнику повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 305 (переміщення наркотичних засобів через митний кордон України з приховуванням від митного контролю за попередньою змовою групою осіб) Кримінального кодексу України. За цей злочин передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від восьми до десяти років з конфіскацією майна.