В Івано-Франківську створять Раду церков при міському голові


Місто Івано-Франківськ є поліконфесійним обласним центром, мешканці якого відвідують греко- та римо-католицькі, православні храми, синагоги та культові споруди багатьох інших конфесій та течій віросповідань і в ньому дотримуються міжнародних стандартів релігійної свободи та чинного законодавства України.

Однак, за словами міського голови Руслана Марцінківа, у повсякденному релігійному житті виникають різні і негативні моменти, чутливі міжконфесійні ситуації, спірні питання, котрі потребують спільного аналізу, обговорення та вирішення.

"Тому, для їх вирішення та недопущення різноманітних конфліктних ситуацій, непорозумінь, вироблення єдиної правильної тактики в частині задоволення духовних потреб всіх мешканців обласного центру, дотримання їх прав і свобод, взаємодії з військовим командуванням у сфері капеланського служіння, ми ініціюємо створення Ради Церков обласного центру при міському голові, до якої запрошуємо представників усіх конфесій, релігійних течій та об’єднань. В цей час ми як ніколи повинні бути консолідовані. В нас одна мета – перемога над ворогом і роль церкви у ній є надважливою!",- каже мер.

Телефон для представників релігійних організацій (єпархій, парафій) – 0968549412. 

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!