«СТЕК» не хоче погоджуватись з рішенням Івано-Франківського адмінсуду, прикриваючись інтересами споживачів


«СТЕК» не хоче погоджуватись з рішенням Адміністративного суду Івано-Франківська та видавати технічні умови на від’єднання від тепломережі поодиноким споживачам.

В компанії свою позицію аргументують тим, що існує законодавча заборона на відключення окремих приміщень. А саме, усі питання стосовно від’єднання від централізованого опалення регулюються єдиним Порядком відключення для всіх теплопостачальників України.

Як повідомили кореспонденту «Бліц-Інфо» у прес-службі «СТЕК», у даному документі чітко прописано, що відключатися від тепломережі можуть тільки цілі будинки за згоди усіх власників. Відповідно, рішення міської ради фактично порушує діючий Порядок.  

А відстоювати власну позицію тепловики мають намір у Апеляційному суді.

«Івано-Франківська міська рада думає тільки про окремих споживачів, що хочуть відключитися від центральної мережі,  забуваючи про решту мешканців, наших споживачів. Наприклад, у будинку на вул. Чорновола, 104 на централізованому опаленні залишається 77% споживачів, на вул. Молодіжній, 41 – 83%. І така ситуація складається з усіма будинками, на які видано дозволи», - коментує ситуацію директор «Станіславської теплоенергетичної компанії» Анатолій Максименко.

На думку пана Максименка, в першу чергу постраждають від таких дій саме ті споживачі, що залишаться на централізованому опаленні.

«Адже поодинокі відключення призводять до розбалансування внутрішньо-будинкової теплосистеми, і, як наслідок, спричиняють аварії та погіршення якості теплопостачання. Крім цього, в силу технічних особливостей, з відключенням кількох споживачів, кількість тепла, що подається на будинок, не зменшується. Тобто в результаті мешканці платитимуть і за себе, і за тих споживачів, що встановили собі автономне опалення. Сьогодні ніхто про це не говорить» - зауважує Анатолій Максименко.

Наразі юристи «СТЕК» готують позов до Апеляційного суду.

Довідково:

Нині СТЕК забезпечує теплом 253 житлових будинки, це більше 10 тисяч споживачів.

Міська рада зобов’язала компанію видати технічні умови на від’єднання 102 споживачам з 31 будинку. 

До теми: Мешканці відстояли своє право на автономне опалення: Івано-Франківська міська рада виграла суд у "СТЕКу"