Священник з Прикарпаття у сербському фільмі розповідає про «страждання» УПЦ МП


Священник УПЦ МП Руслан Калинчук родом з Надвірнянського району Івано-Франківщини. Навесні 2024 року він отримав від СБУ підозру у співпраці з російськими окупантами.

А нещодавно Руслан Калинчук засвітився у сербському фільмі «Люди Христові — наш час», у якому, зокрема, розповідається про нібито гоніння на УПЦ МП. У створенні фільму брав участь прихильний до росії сербський режисер Емір Кустуріца. 

Так, про «гоніння» православних в Україні у фільмі розповідають священники Руслан Калинчук з Івано-Франківщини та Микола Могильний із Києва.

Калинчук стверджував, що «київський режим під впливом Заходу конфісковує храми та ув’язнює священників». За його словами, показане на екрані «є лише частиною терору» проти «віруючого народу України».

Також у створенні фільму брав участь сербський режисер Емір Кустуріца. Він заявив, що війну українцям «продав Захід», і поставив глядачам запитання: «Хто візьме відсотки за ті величезні гроші, які влилися?».

Також у фільмі можна було почути думку колишнього українського продюсера Юрія Бардаша, який працював із гуртами Quest Pistols та «Гриби», але виїхав з України до росії, де отримав її паспорт.

А втім, знайти трейлер фільму на YouTube чи Facebook журналістам не вдалося. Також невідомо, чи збираються його показувати в кінотеатрах Сербії, пише "Бліц-Інфо" з посиланням на hromadske.

Руслан Калинчук тривалий час служив у храмі Луки Кримського у Києві, а торік втік з України до РФ. Впродовж останніх місяців став регулярно з’являтися в ефірах російських пропагандистських ЗМІ. Є ведучим московської православної радіостанції “Радонеж”, де виступає в ролі “політексперта” і “православного місіонера”, сіючи прокремлівські наративи.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!