«Тартак» представив вогняний кліп


8 липня група «Тартак» презентувала кліп на пісню «Мене вже немає» , що видана на альбомі«Ввічність», реліз якого відбувся наприкінці 2015 року. Основою кліпу режисера Артема Григоряна стала постановка дніпропетровського театру вогню«Аделаїда»

«Просто так все склалося, що саме такий кліп вийшов на цю пісню. Спочатку ми мали домовленість з нашими друзями з театру вогню «Аделаїда», що вони роблять постановку на одну з наших пісень, а ми це шоу гарно знімаємо. Почали вибирати пісню з альбому «Ввічність» й найкращою кандидатурою виявилася «Мене Вже Немає» - і за формою, і за змістом. Але, по-перше, ми планували знімати на неї відео з Тарасом Химичем - в нього була якась оригінальна ідея для неї. А по-друге, ми планували запускати цю пісню в ротацію, тому й відео на неї бажано було робити з присутністю в кадрі учасників «Тартака». Я зателефонував Тарасові й він сказав, що поки не вийде на екрани його фільм «Жива», він за кліп не візьметься, а це, виходить, аж з жовтня або й трохи пізніше. Тоді вирішили знімати відео в режимі «Аделаїда» + «Тартак». Обговорили ідею з Артемом Григоряном - це молодий режисер, з яким ми останнім часом багато співпрацюємо, й Артем сказав, що йому ідея поєднання цієї пісні з шоу вогню подобається, але всю групу «Тартак» знімати не варто, вистачить мене одного, щоб зіграти на контрасті з вогнем, палаючим небом і групою артистів «Аделаїди» в кадрі. Вийшло гарно й душевно, як мені здається. Хотілося б тільки, щоб назва пісні не викликала в людей ілюзії, ніби це «Тартака» вже немає. «Тартак» є, «Тартак» активно працює одразу над двома новими альбомами, ну й потрохи готуємося до святкування свого 20-ліття 3-го грудня в київському клубі Sentrum » - каже лідер гурту «Тартак» Олександр Положинський.

Наразі музиканти групи «Тартак» працюють на записом двох альбомів і готують велику концертну програму до свого ювілею, яку представлять у Києві 3 грудня, а потім з нею вирушать у гастрольний тур Україною. Найближчим часом «Тартак» оголосить деталі київського концерту та імена спеціально запрошених гостей. 

В інтерв’ю радіостанції  «Джем ФМ»  Олександр Положинський розкрив подробиці запису нових альбомів «Тартака»: «У нас є амбіційний план записати два альбоми з різними людьми. Одним альбомом опікується наш гітарист Антон Єгоров, інший альбом продюсує бас-гітарист гуртуQarpa  Артур Данієлян  . Це будуть дуже різні по стилістиці та звучанні альбоми, але в нас є бажання випустити їх одночасно».

Радіопрем’єра пісні «Мене вже немає» відбудеться 15 липня в ефірі українського чарту  # Селекція .