Тур вихідного дня: Таємничі Скелі Довбуша


Споконвіку скелі вважалися місцем незламності, непорушності та міцності, куди вирушали, щоб набратися енергії. Вони дивували своєю таємничістю і магічністю, а камінь наділяли магічною силою. Як приклад, всім відомий філософський камінь, піраміди та уламки метеориту, чи каменярі-масони.

Прикарпаття також має своє місце сили та таємничості - Скелі Довбуша, які ховають за собою цікаву історію. Скелі знаходяться на межі Івано-Франківської та Львівської областей, пише Бліц-Інфо.

Історія та легенди

Раніше тут було море, але, поступово, на дні моря сформувався свій своєрідний рельєф. Після довгих років вода пішла, а на місці появилися скелі.

Назва скель пішла від імені ватажка опришків Олекси Довбуша. Вони разом грабували багатіїв, щоб нагарбане віддати бідним. Довбуш з опришками приходили до скель, щоб переховуватися від нападників. Це місце стало для них надійним прихистком, яке помагало вберегтися навіть від величезної кількості озброєних нападників.

Пройшовшись попри скелі, можна замітити дещо особливе - візерунки. Як говорять місцеві жителі, кожен камінь є зображенням тої чи іншої частини тіла Довбуша. Так, можна побачити «кулак» опришка.

Скельно-печерний комплекс «Скелі Довбуша», Бубнище — фото, опис, адреса

Кожна скеля має свою назву: Австрійка, Парус, Тюльпан, Голець, Колобок, Шуршун, Бівачка, та Броненосець.

До Скель Довбуша можна приїхати для того, щоб відшукати коштовності. Кажуть, у «Мертвому озері» Довбуш заховав свої скарби. Тому приїжджайте сюди і, може, саме вам пощастить їх відшукати.

Ще одну легенду має «Чортова ущелина», яка говорить – «той, хто зможе пройти через неї, позбутися усіх гріхів». Насправді це не так легко, враховуючи, що ширина ущелини всього-на-всього 20 см.

Де відпочити біля Львова: скелі Довбуша - Львів Vgorode.ua

Сьогодення. Куди піти?

Варто залізти на саму вершину скель. Там можна залишити знак своєї присутності - вузлик зі стрічки. Разом з тим на висоті скель ви побачите всю красу українських Карпат.

На скелях Довбуша часто можна замітити альпіністів. Говорять, що для них - це чи не найкраще місце, щоб зайнятися скелелазінням. До того ж деякі скелі мають висоту 80 метрів.

Якщо ви любите тварин, то можете проїхатися верхи, або сфотографуватися з соколом.

Для туристів пропонують організовані екскурсії, а біля підніжжя є кафе, сувеніри та торгові точки.

Туристичний комплекс "СКЕЛЯ" Бубнище - Бубнище - Відпочинок в Карпатах

Як добратися?

До скель Довбуша можна доїхати як власним, так і громадським транспортом. Скельно-печерний комплекс «Скелі Довбуша» знаходяться поблизу села Бубнище у Карпатах, за 15 кілометрів від міста Болехів. З Болехова ви можете відправитися на автобусі, який довезе вас до повороту на Скелі Довбуша. Далі треба йти пішки приблизно 4 км.

Скелі Довбуша — найзагадковіший скельно-печерний комплекс України | Новини  Дивись.info

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!