У франківських дитсадках планують ввести щомісячну плату на дрібні потреби


Міський голова Руслан Марцінків доручив очільнику департаменту освіти розробити законний механізм збору коштів з батьків, щоб викорінити побори.

Відповідне доручення очільник Франківська дав під час засідання виконкому, коли звітували завідувачі дитсадків, інформує Бліц-Інфо.

"Ми всі тут брешемо, кажемо, що не збирають гроші по групах. Ну, брешемо відверто. Насправді всі збирають потроху, батьки самі ініціюють. Може, ввести якусь символічну плату 100 гривень рішенням виконкому, щоб не принижуватися. Щоб батьки знали, що вони здали ці 100-150 гривень і з них більше не будуть витребовувати. Давайте підемо таким шляхом. Тобто якимось законним”, – запропонував Марцінків.

Своєю чергою директор департаменту освіти Ігор Максимчук сказав, що опрацюють таку пропозицію.

"Якраз наступного тижня буде нарада з керівниками садків, і це питання ми обговоримо”, – сказав Максимчук.

“Ми принижуємося, директори ховають очі, батьківські комітети сваряться: одна виступає за те, щоб збирати, друга – проти, третя ще щось думає. А так зробили якийсь механізм, порадьтеся, якусь плату "за нахабність", чи за ще щось ”, – далі розмірковує Марцінків.

"Як сказав керівник першого дитсадка - за амортизацію",- пожартував у відповідь Максимчук.

Мер зауважив, що це справді допоможе вирівняти ситуацію у всіх садках.

"Бо в одному саду по-одному, в іншому ще інакше, а так було б однаково. Щоб і завідувачі були "захищені" і батьки знали, що заплатили певну суму і їх не будуть більше чіпати. Ясно що знайдуться такі, які не захочуть, але будьмо реалістами, що в нас така ситуація", - каже мер.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!