У Франківську люди ночують біля сервісного центру, аби отримати талон на іспит (ВІДЕО)


В Івано-Франківську охочі стати водіями, щоб отримати талон на складання практичного іспиту з водіння - буквально ночують біля сервісного центру.

До відкриття сервісного центру ще кілька годин, а під дверима вже натовп. Пані Ольга чекає з п'ятої ранку. Каже: хоче отримати талон на практичний іспит з водіння для сина. Теоретичну частину хлопець склав ще в жовті. А от на практичну ніяк не може зареєструватися.

"Талонів може бути три. На день видають по три талони. Тобто якщо у нас подивіться скільки людей, то якщо візьмуть три талони, то ми знову пролітаємо", - каже Ольга.

Сервісний центр працює з вівторка по суботу. Але чергу тут займають ще з понеділка. Всі оформлюються в список, і що дві-три години роблять перекличку. Хто не відгукується - викреслюють.

"Тої ночі він сам проспав тут. Вчора я відчергувала від пів 12 до четвертої. Тепер у відпустці я і він, і якось намагаємось за цю відпустку здати", - додає Ольга.

"Записалася, наприклад, по списку п'ята, на ранок приїжджаю, списки порвані. Самі ж люди рвуть. Приходить нова людина і бачить, що вона, наприклад, сорок п'ята, їй не подобається, вона список порвала, і пишуть перші", - розповідає Зоя, відвідувачка сервісного центру.

"На 12 годину мають всі прийти й по списку відзначитися, о другій годині й о п'ятій. - А якщо ти не прийшов? - Зі списку викреслюють", - ділиться Михайло, відвідувач сервісного центру.

Михайло намагається зареєструватися на практичний іспит вже другий тиждень. Каже: живе за містом і через комендантську годину добиратися вночі не може. Тож поки попросився ночувати у родичів.

"Я з Богородчан їду, мені родич допомагає, а так дуже важко, якщо ти не місцевий, дуже важко приїжджати. Я перші рази приходив на п'яту годину, я був 37 в списку", - додає чоловік.

Записатися онлайн на практичний іспит - теж неможливо, нарікають люди.

"З березня місяця я просто ловила онлайн, в телеграм-каналі під'єдналася до цих талончиків, але так, сповіщення приходить - за хвилину поки ти заходиш, талон вже зникає", - каже Зоя.

О восьмій ранку двері сервісного центру відчиняють. Натовп одразу прямує до термінала.

Керівництво сервісного центру каже: проблема виникла через брак кадрів. Не вистачає адміністраторів, які приймають іспити. Наразі в сервісному центрі їх працює лише четверо. А потрібно як мінімум і ще двоє.

"Регенерується та кількість талонів, яку можуть прийняти наші працівники. У нас не вистачає зараз людей, ми працюємо над цим. Збільшуємо колектив, колектив збільшиться, і я думаю: ми дамо собі раду з цими чергами", - каже Олег Дежерат, т.в.о. керівника сервісного центру.

За останні роки в рази зріс і попит на цю послугу - пояснюють у сервісному центрі. Від початку року вже прийняли понад чотири з половиною тисячі практичних іспитів. Кандидати у водії - зараз в основному жінки. До того ж додалася велика кількість переселенців.



Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!