У Галицькому замку провели фестиваль ментального "перезавантаження"


22 вересня 2024 року на Галицькому замку відбувся «Форт Галич» - фестиваль ментального «перезавантаження».

За словами генерального директора Національного заповідника «Давній Галич» Володимира Олійника, за 2023-2024 роки Галицький замок відвідало близько тисячі учасників бойових дій. Більшість із них пояснює свій візит на Замок як можливість на короткий час відволіктися від психологічного «тиску війни» та «перезавантажитися». Вони відчувають міць фортеці над Дністром, захоплені атмосферою та краєвидами.

Мешканці та гості Прикарпаття мали можливість доторкнутися до історії Руського королівства, відвідати цікаві тематичні екскурсії на території Галицького замку, а також просто відпочити. Хедлайнером фестивалю виступив струнний ансамбль “QuattroCorde”, лауреат багатьох Міжнародних конкурсів, під орудою віртуозної скрипальки Анжели ПРИХОДЬКО. Виконавиця неодноразового гастролювала сольно та з колективом країнами Європи та Азії, зокрема у Південній Кореї.

У програмі концерту прозвучала музика Антоніо ВІВАЛЬДІ, Максима БЕРЕЗОВСЬКОГО та Ґеорга Фрідріха ГЕНДЕЛЯ. Твір “Пори року” Вівальді не тільки приніс чудову естетичну насолоду а й відтворив звучання замкових мурів часів його розквіту, не кажучи вже про потребу нашої адаптації до річних циклічних кліматичних змін. Усі мали нагоду згадати про літо, відчути легкі нотки осені, сувору мелодію зими і всеперемагаючу симфонію весни.

Соната для скрипки і струнних “українського МОЦАРТА“, як заслужено називають Максима БЕРЕЗОВСЬКОГО, підкреслила європейський характер нашої музики та давні зв’язки України з європейською культурою", - зауважив заступник генерального директора НЗ «Давній Галич» Василь Тимків.

Захід також присвячений 30-и річчя від часу створення Національного заповідника “Давній Галич”.

Згідно з визначенням ВООЗ, ментальне здоров'я — це стан щастя та добробуту, в якому людина реалізує свої творчі здібності, може протистояти життєвим стресам, продуктивно працювати та робити внесок у суспільне життя.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!