У мерії розповіли, яким буде "Бюджет розвитку" Франківської громади на 2021 рік


Перша заступниця міського голови Івано-Франківської територіальної громади Вікторія Сусаніна розповіла, скільки грошей заплановано вкласти в розвиток у 2021 році.

За словами головної фінансистки, виконання доходів міського бюджету у 2020 році – понад 2,5 млрд, що становить 85,1 % до плану. Недовиконання - понад 440 мільйонів. Все це пов’язано із карантином та непередбачуваними витратами, пише Бліц-Інфо .

"Наприкінці 2020 року ми затвердили бюджет Івано-Франківської громади. В цьому році плануємо витратити 2,95 мільярда гривень. На перший погляд, ця сума здається неймовірно великою, але, якщо розділити на 12 місяців і з розрахунку на кожного мешканця, то виходить не так вже й багато: близько 1000 гривень...", - каже Вікторія Сусаніна.

Отже, на що підуть ці гроші? В першу чергу на так звані «захищені» статті видатків, а саме:

оплата праці працівників бюджетних установ;

придбання медикаментів та перев’язувальних матеріалів;

оплата комунальних послуг та енергоносіїв;

обслуговування місцевого боргу;

поточні трансферти населенню та бюджетам;та деякі інші.

"Сума, що залишилась, і якою ми можемо більш-менш вільно розпорядитися - це «бюджет розвитку» у сумі понад 250 мільйонів гривень. У масштабах громади з населенням понад 290 тисяч - зовсім не багато, але, якщо мудро розпорядитися цими коштами, то повинно вистачити на все", - пояснює заступниця міського голови.

Тож у пріоритеті на цей рік:

завершення робіт на розпочатих об’єктах;

будівництво та реконструкція дитячих садочків;

капітальний ремонт кількох вулиць та доріг;

капітальний ремонт міжбудинкових проїздів та дворів;

будівництво спортивних та дитячих майданчиків;

купимо ще декілька одиниць комунального транспорту.

Також, частину з цих коштів спрямуємо на завершення об'єктів капітального будівництва, таких як міст через Бистрицю-Солотвинську і транспортної розв'язки в районі вулиць Хіміків - Надрічна.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!


Теги: