У МОЗ анонсували перевірки на Буковелі


З п’ятниці, 15 січня, розпочнуть перевірки закладів громадського харчування на гірськолижних курортах Івано-Франківської області на предмет дотримання протиепідемічних заходів під час карантину.

Про це повідомив головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко, пише НВ.

За його словами, він отримав низку заяв про роботу ресторанів, барів, розважальних закладів на гірськолижних курортах під час карантину.

«Якщо ми звертаємось до людей з проханням дотримуватись протиепідемічних заходів і вони дотримуються їх, то чому тоді певні представники бізнесу дозволяють собі порушувати ці правила? Бажання воювати з системою не повинно превалювати над збереженням життя та здоров’я українців. Порушення повинні мати наслідки», — наголосив санлікар.

В Україні з 8 січня діє жорсткий карантин із забороною на роботу непродовольчих магазинів, розважальних центрів та закладів громадського харчування.

Попри карантин, українці ринулися на відпочинок до Буковеля в Івано-Франківській області. Траси гірськолижного курорту переповнені, біля підйомників люди вишукуються у величезні черги, не дотримуючись фізичної дистанції. Через наплив туристів деякі ресторани та кафе відкрили свої зали для відвідувачів.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!