У обласному ТЦК Прикарпаття прокоментували мобілізацію водія туристичного автобуса із Полтавщини


В Івано-Франківській області 30 серпня правоохоронці та працівники ТЦК затримали водія туристичного автобуса із Полтавщини, де перебували 50 людей. Це сталося у місті Яремче. Чоловік, з яким це сталося, був другим водієм автобуса.

В Івано-Франківському ТЦК прокоментували свої дії. Бліц-Інфо передає текст без будь-яких змін.

"30 серпня 2024 року в різноманітних ЗМІ з’явилася інформація буцімто про неправомірне затримання в м. Яремче поліцейськими та військовослужбовцями ТЦК водія туристичного автобусу з м. Полтава. Насправді ж під час здійснення заходів з оповіщення мобільною групою Надвірнянського ТЦК та СП Івано-Франківської області було виявлено громадянина України призовного віку. В ході спілкування з чоловіком виявилося, що він є порушником військового обліку та не має права на відстрочку чи бронювання.

У зв’язку з цим громадянину України було запропоновано пройти військово-лікарську комісію на що він добровільно погодився. За рішенням ВЛК військовозобов’язаний громадянин України був визнаний придатним до військової служби та направлений для проходження базової загальновійськової підготовки в один з навчальних центрів.

Вкотре звертаємо увагу військовозобов’язаних – оновити свої військово-облікові дані та постійно мати при собі відповідні облікові документи (у паперовому варіанта або ж у додатку “Резерв+” ). Тільки таким чином ви унеможливите порушення вимог чинного законодавства з вашого боку та створених через вашу ж недбалість “вигаданих проблем”.

Також нагадуємо, що особовий склад територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки Івано-Франківської області, виконуючи вимоги Указу Президента України від 23 липня 2024 року № 3891-ІХ продовжує заходи загальної мобілізації військовозобов’язаних віком від 18 до 60 років на території області. Звертаємося з проханням до представників ЗМІ та громадськості бути пильними до ворожих наративів та дотримуватись чинних Законів України, які регулюють мобілізаційну політику в державі. Тільки разом ми переможемо ворога! А ворог знаходиться не серед ТЦК та СП, а зовсім з іншого боку барикад. Будьте пильними та уважними! Не забувайте, що захист України є справою всього Українського народу!"

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!