У Пентагоні пояснили, які фактори допомагають росії просуватися на Донбасі


За оцінкою Пентагону, просування росії на Донбасі пов'язане зокрема з географією місцевості й близькістю до рф. Росіяни тепер просуваються обережніше й остерігаються відходити надто далеко від джерел постачання.

Про це заявив речник Пентагону Джон Кірбі 27 травня, пише Громадське.

Він нагадав, що російські війська під час спроби атакувати Київ у перші дні вторгнення не розрахували свої можливості заправитися, прогодувати себе й поповнити запаси.

«На Донбасі інша місцевість. Вона більш плоска. Вона більш відкрита. Там багато полів, маленьких сіл і міст. І оскільки Донбас на крайньому сході України, він ближче до росії і ближче до їхніх органічних каналів постачання та можливостей», — сказав Кірбі.

Речник Пентагону зазначив, що росіяни пам'ятають досвід з-під Києва, тож остерігаються заходити надто далеко вперед від своїх джерел постачання.

«Частково це пов’язане з географією — близькістю до росії та особливостями території. Чому росіяни лише поступово просуваються, це звісно, через український опір, але також і тому, що вони не хочуть відійти надто далеко від джерел постачання», — пояснив Кірбі.

У Пентагоні також вважають, що росіяни не змогли розв'язати проблеми з командуванням та інтеграцією повітряних сил із наземними. «Вони все ще страждають, вони все ще не в змозі ефективно управляти командуванням та управлінням своїх підрозділів на місцях», — сказав речник.

За оцінками Пентагону, попри величезну перевагу в чисельності, російські війська на Донбасі досягли лише незначного прогресу. Ці здобутки рф компенсуються досягненнями України на інших напрямках, особливо навколо Харкова.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!