У Зеленського кажуть про можливий запуск програми «єСубсидія» за аналогією з «єПідтримкою»


В Офісі президента допускають запуск в Україні програми «єСубсидія» з виплатами на картку, які можна буде витратити лише на оплату комунальних послуг.

Про це сказав заступник голови ОП Ростислав Шурма в інтерв’ю «Інтерфакс-Україна», пише Громадське.

Програму запустять за аналогією з виплатою тисячі гривень вакцинованим громадянам «єПідтримка».

«Будемо її (програму "єПідтримка" — ред.) активно розвивати. Налаштуємо систему платежів, а наступним кроком завдяки такій системі наведемо порядок із субсидіями. Що заважає випустити "єСубсидію"?» — каже Шурма.

Він пояснив, що йдеться про виплати на картку для оплати комунальних послуг, що дасть змогу верифікувати кожного отримувача субсидії.

«Сама "єПідтримка" щомісяця поповнюватиметься новими напрямками і продуктами. І паралельно з'явиться ще десяток таких продуктів», — підсумував чиновник.

Що таке «єПідтримка»?

«єПідтримка» — це програма підтримки, за якою українці, які пройшли повний курс вакцинації проти коронавірусу, можуть отримати тисячу гривень.

Ці гроші можна витратити лише на визначені категорії: книжки, спортзали, квитки в кіно, театр, музеї, на концерти або на поїздки Україною ㅡ і в такий спосіб підтримати бізнес, який найбільше страждає через карантин.

Люди від 60 років також зможуть використати тисячу гривень за вакцинацію проти коронавірусу на соціальні потреби, зокрема на купівлю ліків.

А 10 січня влада вирішила розширити програму на вакцинованих неповнолітніх українців віком від 12 до 18 років.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!