Україна отримала €600 мільйонів макрофінансової допомоги від ЄС


Європейський Союз надав Україні другий транш макрофінансової допомоги на суму 600 млн євро.

Про це повідомив Президент Володимир Зеленський у Твітері, передає Укрінформ. 

«За підсумками 23-го саміту Україна – ЄС сьогодні отримано €600 млн макрофінансової допомоги від Євросоюзу», - зазначив він.

Зеленський подякував президенту Єврокомісії Урсулі фон дер Ляєн та віцепрезиденту ЄК Валдісу Домбровскісу «за плідну співпрацю та дієву підтримку реформ».

«Разом будуємо європейську Україну», - підкреслив глава держави.

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль також висловив вдячність керівництву Європейської комісії за «таку вчасну підтримку».

"Україна отримала 2-ий транш макрофінансової допомоги Європейського Союзу у розмірі 600 млн євро. Вдячний нашим партнерам в Європейському Союзі, особливо Валдісу Домбровскісу, за таку вчасну підтримку", - написав Шмигаль.

Як повідомлялося, 22 квітня 2020 року Європейська комісія ухвалила рішення про виділення пакету макрофінансової допомоги у розмірі 3 млрд євро для десяти країн-кандидатів та членів Східного партнерства, з метою допомогти цим країнам у подоланні економічних наслідків пандемії COVID-19. З цих фондів Україні були призначені 1,2 млрд євро.

Меморандум про взаєморозуміння щодо виділення цих грошей був підписаний між ЄС і Україною 29 вересня 2020 року та містив ряд умов, зокрема прогрес у сфері реформ та успішну співпрацю України з МВФ.

Перший транш цієї макрофінансової допомоги від ЄС в обсязі 600 млн євро Україна отримала 9 грудня 2020 року. Виділення другого траншу в сумі 600 млн євро Єврокомісія пов’язувала, зокрема, з прогресом України у зміцненні верховенства права та у реформуванні судової системи.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!