Уповноважений Президента з прав дитини Юрій Павленко: «Івано-Франківщина - один з центрів якісного оздоровлення дітей»


Уповноважений Президента з прав дитини Юрій Павленко побував з робочою поїздкою в Івано-Франківській області. Основна мета візиту – вивчення стану виконання Доручень та Указів Глави держави в сфері захисту прав дитини.

«Дуже важливо, щоб те завдання, яке поставив Президент України щодо організації літнього відпочинку і оздоровлення дітей було виконане. Зокрема  Віктор Янукович наголошує, що оздоровлення та відпочинок мають відбуватися цікаво і безпечно, а кількість дітей, які будуть оздоровлюватись в цьому році і в подальші роки збільшувалась», – підкреслив Юрій Павленко.

За словами, Уповноваженого Президента України з прав дитини, на разі в нашій державі збільшення кількості оздоровлених дітей зростає повільно, адже  інфраструктура, яка забезпечує оздоровлення є застарілою та не може прийняти навіть половини дітей. За інформацією Юрія Павленка, приміщення капітально не ремонтувалася багато десятиліть. До того ж за існуючої інфраструктури, за літній період ми можемо оздоровити лише 30% дітей. Як повідомив, Уповноважений Президента України з прав дитини, глава держави поставив завдання перед урядом , розробити державну програму відпочинку та оздоровлення дітей, яка б зокрема передбачала розвиток тих, регіонів, що можуть надати не лише якісний відпочинок, а і якісне оздоровлення.

«Івано-Франківська область є одним з центрів якісного оздоровлення дітей, тому я переконаний, що до неї має бути переглянута система фінансування підтримки і розвитку оздоровчої інфраструктури. Сподіваюсь, що уже у 2014 році ми побачимо в дії державну програму оздоровлення дітей», – підсумував Юрій Павленко.