В Івано-Франківському медичному університеті на 1 державне місце претендує 30 абітурієнтів


За інформацією оприлюдненою на офіційному сайті ІС «Конкурс», найбільша кількість абітурієнтів на одне державне місце серед ВУЗів обласного центру в Івано-Франківському національному медичному університеті.

Як з’ясував кореспондент «Бліц-Інфо», в Івано-Франківському національному медичному університеті на одне місце державної форми навчання претендує 30 абітурієнтів.

Трохи менша кількість в Прикарпатському нацуніверситеті. Там на одне державне місце претендує близько 12 чоловік.

Найменший конкурс у Івано-Франківському національний технічний університет нафти і газу. Тут претендує близько 8 абітурієнтів на одне місце державного замовлення.

Найбільшу кількість державних місць має Прикарпатський університет – 1557. Університет нафти і газу цьогоріч має 1461 місць. Найменша кількість у Івано-Франківському медуніверситі – 150 бюджетних місць. Саме це і зумовлює такий серйозний конкурс серед цьогорічних вступників.

Нагадаємо, як повідомляло «Бліц-Інфо» станом на 30 липня до трьох прикарпатських вишів подано 36585 заяв на вступ. А вже сьогодні, 31 липня приймальні комісії по всій Україні завершують свою роботу з прийому документів на навчання.