В Івано-Франківську І чергу нового перинатального центру планують ввести в експлуатацію наприкінці 2013 року


Введення в експлуатацію ІІ черги нового приміщення Івано-Франківського обласного перинатального центру планують наприкінці 2014 року.

Про це у розмові з кореспондентом «Бліц-Інфо» повідомив головний лікар Івано-Франківського обласного перинатального центру Ігор Вакалюк.

«Цього року заплановано введення в експлуатацію першого корпусу, а саме - поліклініки на 200 відвідувань за зміну. І гроші для цього є –  нещодавно з держбюджету було виділено понад 14 мільйонів гривень. Стаціонарний корпус заплановано здати до кінця 2014. Звичайно, багато залежатиме від вчасного фінансування та роботи будівельників», - пояснює Ігор Васильович.

За словами пана Вакалюка, зведення нового приміщення разом з реорганізацією перинатального центру за національним проектом «Нове життя - нова якість охорони материнства і дитинства» допоможе вирішити багато значущих проблем.

«Зокрема, лікування патологій плоду  в утробі матері та виходжування недоношених діток на другому етапі. Зараз їх доводиться переводити до обласної дитячої лікарні через відсутність потрібного обладнання та умов. В новому приміщенні центру заплановано створити всі умови для перебування матері та дитини до повного одужання.  А це дуже важливо, адже наш гіркий досвід показує, що транспортування таких дітей значно погіршує їхній стан», - наголошує головний лікар.

Ігор Вакалюк  впевнений, що завдяки технологічним можливостям майбутнього сучасного перинатального центру, медики зможуть у рази зменшити материнську та дитячу смертність.