В облраді затвердили порядок реалізації проєктів-переможців конкурсу розвитку місцевого самоврядування


Рада Конкурсу затвердила Порядок реалізації у 2023 році проєктів-переможців ХІІ обласного конкурсу проєктів та програм розвитку місцевого самоврядування.

Під головуванням першого заступника голови обласної ради Василя Гладія відбулося засідання ради обласного конкурсу проєктів та програм розвитку місцевого самоврядування. Ключовим питанням засідання стало затвердження Порядку реалізації у 2023 році проєктів-переможців ХІІ обласного Конкурсу. Відзначимо, що ХІІ Конкурс відбувся у 2021 році, а проєкти-переможці мали реалізовуватися у 2022 році. Однак, у зв’язку із введенням в Україні воєнного стану, обласна рада затвердила зміни до Програми розвитку місцевого самоврядування в Івано-Франківській області, доповнивши Положення про Конкурс розділом "Форс-мажорні обставини". А відтак, кошти на реалізацію цих проєктів були перенесені на наступний бюджетний рік.

Як зауважив Василь Гладій, згідно з цим Порядком місцеві ради – переможці ХІІ Конкурсу зможуть у 2023 році отримати співфінансування з обласного бюджету для реалізації проєктів із врахуванням індексу інфляції (26,3%). Для цього радам органів місцевого самоврядування необхідно прийняти рішення про актуальність проєкту та його співфінансування. У разі неактуальності проєкту чи необхідності внесення змін до його опису, необхідно прийняти рішення щодо неможливості реалізації проєкту або затвердити оновлений проєкт. Новий проєкт має бути розроблений відповідно до визначених раніше пріоритетів (енергетична самодостатність; розвиток туристично-рекреаційної сфери; розвиток соціальної інфраструктури та інклюзії; підвищення рівня екологічної безпеки) та поданий до 17 березня 2023 року. До цього ж часу мають бути подані відповідні рішення місцевих рад.

Нагадаємо, переможцями ХІІ обласного конкурсу проєктів та програм розвитку місцевого самоврядування стали 40 проєктів від 37 місцевих рад. На їх реалізацію з обласного бюджету у 2023 році буде виділено 22,9 мільйонів гривень, що, враховуючи рівень інфляції, на 4,3 мільйонів гривень більше, аніж було передбачено проєктами.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!