В Україні з’явився чат-бот "Віртуальний друг" для підтримки підлітків


Міжнародний фонд Івана Франка презентував проєкт «ВІРТУАЛЬНИЙ ДРУГ» - перший український мультимедійний чат-бот для психологічної підтримки підлітків.

Селя – Telegram-бот для соціальної адаптації підлітків, який допомагатиме їм краще зрозуміти себе, налагодити стосунки з батьками, вчителями та друзями і прийняти правильні рішення. Психологами проєкту було розроблено 250 діалогів, які поєднані логіко-семантичним зв’язком і охоплюють найактуальніші теми: стосунки в школі; стосунки з батьками; стосунки з друзями та про пошуки себе і свого «Я». 

Директор Фонду Франка Ігор Курус під час презентації зазначив, що розробники проєкту інтегрували у чат-бот відеоблоги з фрагментами життєпису і творчості Івана Франка, який є авторитетним, досвідченим другом і має відповіді на усі найскладніші запитання, навіть дуже інтимні. «Він дає цінні поради дівчатам та хлопцям, як  протидіяти цькуванню та домашньому насильству, як захищати свої права та знаходити час на важливі речі, як навчитися вирішувати конфлікти та уникати маніпуляцій, як стати цікавим та успішним», - повідомив Ігор Курус.

Чат-бот  любить піджартувати, користується молодіжним сленгом,  але в діалогах використовує професійні поради психологів, але не замінює професійну психологічну допомогу і не проводить психологічні консультації.  

Чат-бот Селя містить елементи штучного інтелекту, що дає їй можливість удосконалюватися і розширювати контент. Через емпатію вона допомагатиме підліткам долати психоемоційні розлади. Усе спілкування відбуватиметься конфеденційно.

Потоваришувати з «Віртуальним другом» можна  у Telegram - @Sela_Vi_bot

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!