Вночі росіяни атакували Україну "шахедами": на Львівщині є руйнування і постраждалий


У ніч на 19 червня російські військові атакували Україну 21 ударним БпЛА типу Shahed-131/136. Їх запускали з Приморсько-Ахтарська в Росії та мису Чауда в окупованому Криму.

Зокрема, у Львові під час повітряної тривоги було чутно вибухи. Як повідомив начальник Львівської ОВА Максим Козицький, регіон атакували 5 "шахедами". Під час першої тривоги окупанти випустили 4 дрони, вони були знищені протиповітряною обороною. Під час наступної тривоги Львівщину атакував ще один безпілотник, який також знищили. Втім, внаслідок ворожого обстрілу у Малехові Львівської громади поранень зазнав чоловік. Його госпіталізували, наразі він у стані середньої тяжкості. Окрім цього, пошкоджений багатоповерховий житловий будинок та офісне приміщення.

Як повідомив командувач Повітряних сил ЗСУ Микола Олещук, протиповітряній обороні вдалося знищити 19 цілей. До відбиття атаки залучили винищувальну авіацію, зенітні ракетні підрозділи та РЕБ Повітряних Сил та мобільні вогневі групи Сил оборони України. "Шахеди" збили у межах Херсонської, Миколаївської, Дніпропетровської, Кіровоградської, Хмельницької та Львівської областей.



Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!