Водопостачання без світла. Які комунальні об’єкти знеструмлюють у Калуші


Комунальне підприємство «Калуська енергетична Компанія» генератори через відключення електропостачання ще не вмикала.

Як повідомив "Вікнам" заступник Калуського міського голови Богдан Білецький, насосні станції першого та другого підйомів водопостачання та каналізаційна насосна станція №3 є об’єктами критичної інфраструктури, яким електроенергію не вимикають. Однак вимкнення зачіпають підкачувальні станції (вони створюють достатній тиск на багатоповерхову забудову), їх у Калуші є 26.

Як зазначив Богдан Білецький, під час знеструмлень підкачувальних станцій мешканці верхніх поверхів можуть не отримувати воду, однак після ввімкнення вода з’являється фактично миттєво. Проблема є лише з підкачувальною станцією, яка подає воду на лікарняну лінію. Тут велика протяжність мереж (через усі Підгірки), тож вода до споживачів доходить пізніше. Ця підкачувальна станція має генератор, однак його потужність не дозолить забезпечити достатній тиск для того, щоб вода безперебійно доходила до лікарні. А окрім того перерви у водопостачанні і перепади тиску ведуть до швидкого руйнування мереж. 

За словами Богдана Білецького, міська влада вже звернулася до обласної військової адміністрації та Прикарпаттяобленерго щодо включення цієї підкачувальної станції до переліку об’єктів, які не знеструмлюватимуть за графіками.

Як раніше повідомляли "Вікна", комунальне підприємство має 11 електрогенераторів. Вони забезпечуватимуть роботу насосних станцій першого і другого підйомів водопостачання та каналізаційну насосну станцію №3, яка перекачує стоки з усього міста. Також генератори мають підкачувальна станція №27, яка подає воду на "лікарняну" лінію та котельні комунального підприємства. Таким чином основні об’єкти критичної інфраструктури мають резервне джерело електропостачання на випадок блекауту.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!