У Франківську медики з Канади та США оперуватимуть людей з пораненнями обличчя та шиї. Як подати заявку


Місія «Face the Future Ukraine» вже вчетверте відбудеться в Івано-Франківську у жовтні 2024 року.

Під час трьох минулих місій фахівці з Канади, США та України прооперували понад 100 військових і цивільних з усієї України. Усі вони мали тяжкі мінно-вибухові поранення обличчя та шиї: пошкодження орбіти ока, тяжкі поранення носа та відсутність фрагментів щелеп. Про це йдеться на сторінці КНП ОКЛ Івано-Франківської обласної ради.

Для того, щоб провести реконструктивні операції, до України приїжджає команда з 15 світових фахівців. Вони разом з українськими колегами проводять операції військовим і цивільним, які отримали травми війни. Для пацієнтів, які втратили фрагменти кісток обличчя під час поранення, біоінженери готують індивідуальні пластини, які допомагають відновити цілісність кісток.

Усі операції безоплатні для пацієнтів.

"Я колись мріяла навчатися у топів медицини й шукала такі можливості повсюдно, а нині ці топи приїджають до нас", — говорить керівниця міжнародних місій в Івано- Франківську Наталія Комашко. Разом з командою вона готується зустрічати вже четверту команду реконструктивних хірургів зі США та Канади. Усього більше сотні пацієнтів прооперували досьогодні і нині триває набір для наступних операцій, які проводитимуть вже у жовтні.

"Більшість військових з попередніх місій приїжджали до нас з нуля і попри важкі травми хотіли повернутися на фронт. І нині продовжують боротьбу", — зазначає Комашко. — Ми маємо зробити для них усе, що можемо. І для цього вчимося та організовуємо ці місії"

Нещодавно стартував набір пацієнтів. Дистанційне консультування триває. Лікарі запрошують всіх, хто знає цивільних чи військових з важкими травмами обличчя, голови та шиї, переказувати інформацію про можливість та реєструватися для участі в місії за цим посиланням. 

Після заповнення форми з вами звʼяжуться лікарі-координатори для уточнення деталей.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!