Як відновити організм після свят? Поради прикарпатських медиків та тренерів


Свят чекають весь рік, а вони минають так швидко, неначе й не було.

Після кількох днів вихідних потрібно повертатися до роботи, а ми інколи почуваємося гірше, як до відпочинку. Тож спеціалісти радять, як відновитися після свят і позбутися зайвих кілограмів, йдеться у програмі Корисно знати на ОТБ Галичина.

Головне одразу після свят не голодувати, наголошують медики.

"Якщо ми не зловживали їжею, а дотримувалися звичного дієтрежиму, то нам просто треба до нього повернутися. Я закликаю не спричиняти голодування, в жодному разі не приймати якихось очищувальних препаратів чи модних фіточаїв. Після того, як ми навантажуємо організм далеко не здоровою їжею, ми забираємо в організму поживні речовини натомість даємо неперевірену хімію. Найкраще пити домашні компоти та узвари перших два-три дні після свят. Також необхідно повернутися до звичного "робочого" режиму харчування",- радить директор КНП "ЦПМКДД" Ольга Савчук.

Також після свят варто зменшити кількість солодощів і замінити їх на фрукти, горішки, сухофрукти.

Коли свята позаду також необхідно налагодити здоровий режим сну та відпочинку. Найкращий час, щоб засинати - 22 година. Також необхідно більше гуляти на свіжому повітрі і займатися спортом, щоб "загнати" себе в робочу "колію" і повернутися до активного життя.

Детальніше про всі поради і вправи у відео.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!