Які іноземці отримали найбільше посвідок на проживання на Прикарпатті


УДМС в області, сформували своєрідний міграційний паспорт, в якому точно відображено, хто з іноземців (легально) зараз перебуває на території нашої області.

Отже: 

- на території Івано-Франківської області постійно проживають понад 5700 громадян іноземних країн. З огляду на історичне минуле України, левову частку іноземців з постійним місцем проживання в Україні (в тому числі на Івано-Франківщині) становлять громадяни РФ – 4366.

До «п’ятірки» країн, чиї громадяни оформили посвідки на постійне проживання на території Прикарпаття, входять Молдова (269 громадян), Білорусь (170 громадян), Італія (62 громадян), а також Туреччина -40 громадян. 

- крім того, у нашій області тимчасово проживають (станом на 1 січня 2021 року) 2428 іноземців, у тому числі: 1694 студенти з 53 країн світу, які навчаються у вишах Івано-Франківська (найбільша кількість – в Івано-Франківському національному медичному університеті). 

Половину іноземної студентської братії становлять громадяни Індії (817), чисельними є студентські громади з Нігерії (150 громадян), Польщі (119 громадян), Гани (64), Йорданії (50).

Трохи екзотики: саме в Івано-Франківську зараз здобувають вищу освіту 20 громадян Мальдівської Республіки; 

- 459 осіб-іноземців, які прибули в Україну з метою возз'єднання сім'ї з особами, які є громадянами України, чи уклали шлюб з громадянами України; 

- 225 іноземних громадян, які прибули в Україну з метою працевлаштування і мають відповідний дозвіл на працю.

Відповідно до положень Закону України «Про правовий статус іноземців та осіб без громадянства» продовжено строк перебування в Україні 135 іноземцям; 

Упродовж 2020 року міграційною службою області скасовано 38 посвідок на тимчасове чи постійне проживання в Україні.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!