Воїн АТО, колишній мер та мільйонер: Хто претендує на посаду голови Бурштинської ОТГ?


Центральна виборча комісія оприлюднила список кандидатів, які претендують на посади голів ОТГ на Прикарпатті. Загалом на посаду 15-ти голів ОТГ претендують 122 кандидати.

Між ким доведеться виборцям доведеться обирати з'ясовувала кореспондентка Бліц-Інфо. Тож, у списку десять висуванців від партій. Це Василь Андрієшин (ЄС), Андрій Іваськів (Батьківщина), Ігор Карвацький (Свобода), Володимир Комарницький (самовисування), Петро Курляк (самовисування), Володимир Кушнір (самовисування), Руслана Лащ (УГП), Володимир Рик (Слуга народу), Андрій Савчак (Платформа громад), Дмитро Симак (Удар).

Що відомо про Василя Андрієшина?

60-річний Василь Андрієшин - депутат Галицької районної ради. У біографії вказав, що займається підприємницькою діяльністю, має вищу освіту, проживає у с. Новий Мартинів Галицького району. Судимість відсутня. Балотується на посаду голови Бурштинської ОТГ від партії "Європейська солідарність".

Що відомо про Андрія Іваськіва?

49-річний Андрій Іваськів - підприємець, народився та проживає у Бурштині. Має вищу освіту, член політичної партії Всеукраїнське об’єднання "Батьківщина", судимість відсутня, суб’єкт висування – політична партія Всеукраїнське об’єднання "Батьківщина". Є депутатом Івано-Франківської обласної ради. У 2016 році Андрій Іваськів став найбагатшим депутатом Івано-Франківської обласної ради. Тоді дохід депутата склав понад 5,5 млн грн, ще майже мільйон заробила дружина підприємницькою діяльністю. Непогано Іваськів заробляє на держзакупівлях. У 2019 році Галицька лікарня купила у  депутата хліб по 150 гривень за кілограм. Лікарня уклала договір з підприємцем на 150 000 гривень на закупівлю 1000 кг хліба. Проте, за даними Єдиного веб-порталу використання публічних коштів Е-Data, за цим договором лікарня заплатила постачальнику більше, ніж відзвітувала у ProZorro, а саме 199 тисяч гривень. 

За минулий рік Андрій Іваськів задекларував 9 983 892 гривні доходу від зайняття підприємницькою діяльністю та позик. Крім того, на банківських картках та рахунках розміщені ще близько 500 000 гривень. Ще 1 829 829 гривень заробила дружина підприємця. 

Що відомо про Ігоря Карвацького?

44-річний Ігор Карвацький - член політичної партії Всеукраїнське об’єднання "Свобода". У біографії вказав, що має вищу освіту, є менеджером АЗС "Євро смарт пауер", проживає у Бурштині, судимість відсутня. Є депутатом Бурштинської міської ради з листопада 2010 року та головою комісії земельної та з питань екології.

Що відомо про Володимира Комарницького?

50-річний Володимир Комарницький з 2006 року є сільським головою Дем'янівської сільської ради. У біографії вказав, що народився у с.Комарники Львівської області, проживає у Дем'янові Галицького району Івано-Франківської області. Має вищу освіту, судимість відсутня. Йде на голову ОТГ як самовисуванець.

Що відомо про Петра Курляка?

50-річний Петро Курляк теж балотується на голову громади як самовисуванець. Зазначимо, що прикарпатець був міським головою Бурштина у 2010-2015 роках, тоді був обраний від ВО «Свобода». У біографії зазначив, що має вищу освіту, є заступником директора ТОВ "Біоекотехнолоджі", проживає у Бурштині, судимість відсутня.

Що відомо про Володимира Кушніра

49-річний Володимир Кушнір - самовисуванець. Має вищу освіту, працює водієм у Бурштинській ТЕС, народився та проживає у Бурштині, безпартійний. З 2017 року Володимир Кушнір керує громадською організацією "Бурштинське міське об'єднання воїнів АТО". 

У соціальній мережі розповідає, що з 2019 року є вчителем предмету "Захист України" у Бурштинській ЗОШ №3. 2015-2016 рр. - з початком російської агресії в Україні був призваний до лав ЗСУ. Рік воював у складі 80-ї окремої десантно-штурмової бригади ЗСУ у Львові. Пройшов бойовий шлях старшим сержантом. Демобілізувався. Учасник бойових дій.

Що відомо про Руслану Лащ?

48-річна Руслана Лащ висувається на посаду голови ОТГ від політичної партії "Українська Галицька Партія". Втім, у 2015 на місцевих виборах балотувалась у Бурштинську міську раду від партії "Сила людей". За даними ЦВК, Руслана Лащ - заступниця директора з навчально-виховної роботи Бурштинського навчально-виховного комплексу, має вищу освіту, проживає у Бурштині. Судимість відсутня.

Що відомо про Володимира Рика?

39-річний Володимир Рик балотується на голову громади від політичної партії "Слуга народу". У біографії вказав, що має вищу освіту, працює провідним інженером-технологом ДТЕК Бурштинська ТЕС, проживає у Бурштині. З 2015 став депутатом Бурштинської міської ради. Що цікаво, тоді балотувався від партії "Громадянська позиція". Також є головою постійної комісії з питань бюджету та економічного розвитку.

Що відомо про Андрія Савчака?

31-річний Андрій Савчак балотується на голову Бурштинської ОТГ від партії "Платформа Громад". За даними ЦВК, судимість відсутня, народився та проживає у Бурштині. Працює підприємцем, має власний бізнес: станцію техобслуговування і мийку автомобілів. У одному з інтерв'ю для газети розповідав, що більшу частину життя провів в Ірландії та Дубліні. Там навчався в школі, потім в університеті. Має юридичну освіту.

Що відомо про Дмитра Симака?

39-річний Дмитро Симак народився у селі Старі Скоморохи Галицького району, проживає у Львові. Є професором Кафедри цивільної безпеки та інженерії Національного університету "Львівська політехніка". Балотується на посаду голови Бурштинської ОТГ від партії "Удар". А у 2014 висувався у Верховну Раду від Радикальної Партії Олега Ляшка. Також Дмитро Симак був помічником народних депутатів Олександра Гудима від "Блоку Юлії Тимошенко" та Дмитра Шлемко від партії "Батьківщина".

До теми: Безробітні і перефарбованці. Хто претендує на посаду голови Тлумацької ОТГ?

Безробітні, ФОПи та ексрегіонал: Хто претендує на посаду голови Надвірнянської ОТГ

 

Два війти, безробітний та депутати з досвідом: Хто претендує на посаду голови Городенківської ОТГ

 

Війти, підприємці та двірник: Хто балотується на голову Косівської ОТГ

 

Чиновник-перефарбованець та голова сільради: Хто балотуються на голову Снятинської ОТГ?

 

За крісло очільника Рогатинської ОТГ змагаються мер та голова райради

 

Перефарбованці та безробітній, який п'яним сідав за кермо. Хто змагається за крісло очільника Долинської ОТГ?

 

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!