Нові правила для франківських маршруток: Хто, куди і звідки або Як не заблукати 1 січня


З першого січня в Івано-Франківську стартує нова транспортна реформа – маршрутки їздитимуть за новими правилами, новими маршрутами і як обіцяють комунальники до пізнього вечора.

Вже зараз на автобусних зупинках почали з'являтися нові інформаційні табло. Тож, щоб не заблукати пропонуємо читачам Бліц-Інфо ще раз ознайомитися з нововведеннями.

Варто зазначити, що у транспортній системі Франківська відбулося п’ять основних змін. Зокрема, це – рівномірне заповнення всіх вулиць міста, розвиток муніципального транспорту, тобто розмежування автобусів та тролейбусів, розвиток маршрутів з великогабаритними автобусами, заміна дублюючих маршрутів та вирішення проблемних ділянок транспортної мережі (Новгородська, Дністровська).

Нумерація автобусів здійснюватиметься з 11 номеру. З 1 по 10 будуть нумеруватися тролейбуси. Значно їх рух не зміниться. Тільки два старі тролейбусні маршрути № 6 та 8 об'єднали в один. А також замість тролейбусу №5 їздитиме маршрутка №25. До слова, 90% маршрутів залишаться незмінними. Натомість незначних змін зазнають тільки декілька маршрутів. Зокрема, №22, 31, 34,36 та 43.

"Також планується ввести ще два нових маршрути у новій транспортній мережі, це - №48 та 49. Маршрут №48 поєднуватиме вулицю Івасюка, Будівельників, Івана-Павла ІІ та Миру із мікрорайоном "Автостанція-3" та Крихівцями. Ще один новий маршрут поєднуватиме "Автостанція-2" та вулицю Петлюри", - повідомив один з розробників нової мережі Віталій Цих.

Окрім того, франківці зможуть дістатися вулиці Хмельницького, Промислова, Ленкавського, Левицького, Деповська, Кисилевської, Микитинецька. Також курсуватиме маршрутка у зворотному напрямку Набережної.

Наразі всі маршрути вже внесені на карту, тож з ними можна ознайомлюватися за посиланням.